Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

(P.E.) Comunicat Voicu Vușcan: Facem lucrurile cu cap! Un nou PUG și reguli clare în materie de urbanism sunt obligatorii

Publicat

Alba Iulia are nevoie de un nou Plan Urbanistic General și de un nou regulament de urbanism, adaptat acestuia, care să stabilească în mod clar ce, unde și cum construim în oraș.

Trebuie să avem o delimitare clară a orașului, să stabilim unde e zonă rezidențială, unde zonă industrială, și să avem reguli clare, reguli care să simplifice procesul birocratic și să nu mai transforme derogarea într-un status quo.

Nu o spun doar eu, o spun toți arhitecții și specialiștii din domeniu. Încă funcționăm în baza unui PUG întocmit în 2012 și adoptat în 2014, document depășit în mod clar și inadecvat situației și nevoilor de astăzi.

Dezvoltarea orașului a fost încetinită în ultimii patru ani, iar lucrul acesta e resimțit de întreaga economie locală.

Un oraș care se dezvoltă, un oraș în care se construiește, înseamnă nu doar clădiri noi.

Înseamnă activitate pentru birourile de arhitectură, pentru firmele de construcții, pentru companiile care vând materiale de construcții, înseamnă locuri de muncă, înseamnă o întreagă economie locală, iar asta, din punctul meu de vedere, trebuie ajutată și impulsionată, nicidecum frânată prin intermediul unor regulamente care lasă deciziile la latitudinea și interpretarea unor funcționari a căror meserie e carnetul de partid.

Nu putem discuta despre dezvoltarea orașului fără un segment de construcții puternic, susținut și impulsionat de către administrație prin reguli simple și clare, printr-un sistem birocratic eficient, care să elimine hârțogării inutile și timp pierdut în așteptarea unor documente și avize.

Un proiect de urbanism serios, făcut cu cap, trebuie să dea o direcție clară pentru tot ce înseamnă dezvoltarea orașului și, poate cel mai important, trebuie să țină seama de expertiza specialiștilor din domeniu. O colaborare și consultare permanentă cu Ordinul Arhitecților este nu doar necesară, ci de-a dreptul vitală, dacă vrem să avem un plan de dezvoltare coerent și sustenabil, un plan care să presupună nu doar reguli și norme, dar să integreze soluții punctuale pentru problemele unei aglomerări urbane, de la căi de acces, parcări, trafic sau rețele de utilități.

Din 9 iuie, dezvoltăm Alba Iulia și facem lucrurile cu cap!

Voicu Vușcan, candidat pentru Primăria Alba Iulia – #noulPSDAlbaIulia

Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT Organizația Județeană Alba / Executat de S.C. Independent S.R.L. Cod mandatar financiar coordonator: 21240002

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax