Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

(P.E.) Corneliu Mureșan: Apa nu trebuie să mai fie un lux! Vin la Consiliul Județean Alba pentru a reduce tarifele

Publicat

Corneliu Mureșan: APA NU TREBUIE SĂ MAI FIE UN LUX! Vin la Consiliul Județean Alba pentru a reduce tarifele la apă și canalizare!

În județul Alba, APA A DEVENIT UN LUX! Cetățenii au ajuns să plătească PREȚURI ENORME la apă și canalizare, servicii publice care nu sunt un lux, ci o necesitate pentru orice familie. În același timp, o mare parte a cetățenilor din Alba nu au acces la aceste servicii de bază pentru societatea europeană în care trăim. VINOVAȚII sunt liberalii, care conduc de 20 de ani Consiliul Județean Alba și care au transformat compania de apă în pușculița de partid a PNL.  

Fiecare picătură de apă umple de fapt cu salarii de lux buzunarele șefilor APA CTTA Alba, puși politic de PNL și de domnul Ion Dumitrel. Cetățenii din Alba au ajuns să plătească printre cele mai mari tarife din România pentru serviciile de apă și canalizare: 7,56 lei/mc pentru apă potabilă și 7,86 lei/mc pentru canalizare, în total 15,42 de lei pentru fiecare metru cub de apă care se scurge la robinet. Ca o comparație, apa pleacă de pe Valea Sebeșului la un preț mai mic de 10 BANI/ metrul cub și ajunge la robinetul cetățeanului la un preț de 15,42 de lei, adică de aproape 155 de ori mai mare. De la 10 BANI la 15,42 de lei sunt bani care curg cu nemiluita în salarii de mii de euro pentru clientela PNL. Spre exemplu, șeful companiei de apă, un prieten al președintelui Consiliului Județean și membru PNL, încasează anual venituri mai mari decât președintele României.

MITUL pe care l-au împrăștiat domnul Ion Dumitrel și liberalii este că au făcut investiții în extinderea rețelelor și îmbunătățirea calității apei potabile. FALS! În continuare o mare parte a populației din zona rurală NU are acces la apă și canalizare sau, în alte zone, rețelele nu fac față și oamenii rămân fără apă în timpul verii.

Potrivit datelor oficiale din Strategia de Dezvoltare Rurală a Județului Alba 2021 – 2027, elaborată de Consiliul Județean Alba, aproape o treime din locuitorii din zona rurală NU AU ACCES LA APĂ POTABILĂ (1 din 3 locuitori din zona rurală), iar 73% NU AU CANALIZARE (3 din patru cetățeni).

De asemenea, în multe localități ale județului Alba cetățenii au acces la apă menajeră (nu potabilă) sau de slabă calitate (culoare maro, miros sau gust deranjant).

Oamenii din județul Alba trebuie să plătească prețuri mici, corecte și suportabile la apă și canalizare. Luptăm pentru acest lucru și va fi prima măsură propusă spre aprobare noului Consiliu Județean Alba. SE POATE! Nu este o promisiune electorală, este o asumare pe care eu și echipa mea ne-o luăm în fața cetățenilor acestui județ. Cum vom face acest lucru? Începem cu depolitizarea societății APA CTTA și introducem principii sănătoase de management, astfel încât aceasta să nu mai fie doar o sinecură pentru membrii PNL abonați la lefuri și beneficii de lux.

Constituim o comisie specială de anchetă a Consiliului Județean Alba, care să verifice activitatea și îndeplinirea indicatorilor de management la nivelul APA CTTA. Repunem în dezbatere strategia tarifară a județului Alba și introducem prețuri corecte și suportabile pentru cetățeni. Investim tot profitul societății APA CTTA în retehnologizare și extinderea rețelelor, eliminând PRIMELE DE LUX care se dau anual șefilor companiei.

Vă asigur că SE POATE să plătim prețuri mici și corecte la apă și canalizare, eliminând risipa și salariile de LUX ale sinecuriștilor PNL.

Cetățenii din Alba plătesc printre CELE MAI MARI TARIFE la apă și canalizare

Tarifele în județul Alba și în municipiul Alba Iulia sunt cele mai mari din regiune. Deși beneficiem de un bazin hidrografic bogat, plătim mai mult pentru serviciile de apă decât cei din Sibiu, Cluj, Bihor, Hunedoara, Vâlcea sau Mureș, spre exemplu. De asemenea, tarife mai mici la apă-canal sunt și la Tulcea, Miercurea Ciuc, Reșița, Craiova,  Brașov, Timișoara și Pitești. Astfel, cum SE POATE în alte județe și municipii să existe tarife mai mici, SE POATE și în Alba.

Însă, cu domnul Ion Dumitrel și cu PNL la conducerea județului, tarifele la aceste utilități vor crește procentual până în 2028 (potrivit strategiei de tarifare elaborate de PNL): de la 1 ianuarie 2025 cu încă 2,9%. De la 1 ianuarie 2026 cu încă 3,75%. De la 1 ianuarie 2027 cu încă 1,24%. De la 1 ianuarie 2028 tarifele la apă și canalizare vor crește cu încă 3%. Adică, o familie obișnuită va ajunge să plătească minim între 250 și 300 de lei pe lună pentru apă și canalizare, adică minim 50 – 60 de euro pentru aceste servicii de utilitate publică. Și ne mai spun că APA nu a ajuns în Alba la PREȚURI DE LUX!

REDUCERI LA FACTURI pentru persoanele cu venituri reduse

Persoanele cu venituri reduse pot beneficia de acoperirea totală sau parțială a facturilor la apă și canalizare, prin constituirea unui fond de solidaritate. Asociația APA Alba, formată în majoritate din primari PNL, nu a dispus ca persoanele cu venituri reduse să primească reduceri la facturile la apă și canalizare. Eu și echipa PSD pentru Consiliul Județean Alba vom introduce și fondul de solidaritate pentru a-i ajuta și pe semenii noștri care se confruntă cu probleme economice. Cadrul legal, prin Legea nr. 241/2006, asigură posibilitatea acordării de ajutoare lunare pentru persoanele fizice cu venituri reduse(cum ar fi PENSIONARII sau familiile cu venituri mici), prin constituirea unui fond de solidaritate, din care să fie acoperite, parțial sau total, facturile emise.

Peste 15.000 de oameni din Alba au semnat pentru REDUCEREA TARIFELOR LA APĂ ȘI CANALIZARE

Peste 15.000 de locuitori ai județului au semnat deja petiția PSD pentru reducerea prețurilor la apă și canalizare. Pe baza acesteia, am înaintat un plan de reducere a prețurilor și de eficientizare a activității companiei APĂ CTTA. PNL și actuala conducere liberală a CJ nu doresc să facă acest lucru pentru a nu afecta salariile de lux și beneficiile membrilor de partid aflați în posturi călduțe în compania de apă. Candidez la președinția Consiliului Județean Alba deoarece am o responsabilitate morală față de acești oameni și pentru a duce la bun sfârșit solicitările lor. Duc în Consiliul Județean Alba voința a 15.000 de oameni, care au semnat petiția, dar și a celorlalți locuitori ai județului Alba.

Haideți să avem curajul să facem un schimb de generații la Consiliul Județean Alba astfel încât să NU mai plătim APA dată de Dumnezeu la prețuri de lux! SE POATE, dar actuala conducere a Consiliului Județean Alba NU VREA pentru a nu deranja pe cei care încasează salarii de mii de euro la APĂ CTTA!

Cu bună credință,

Corneliu MUREȘAN

Candidatul PSD pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba

Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT Organizația Județeană Alba / Executat de S.C. Independent S.R.L. Cod mandatar financiar coordonator: 21240002

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. POLUATOR SPONSOR

    marți, 28.05.2024 at 13:30

    APA TREBUIE SĂ FIE POTABILĂ !!!
    SĂ NU MAI TREBUIASCĂ SĂ CUMPĂRĂM APĂ DE BEUT DIN MARKET-URI !!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax