Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

(P.E.) Paul Victor Florea: Aici nu este vorba despre mine

Publicat

Dragii mei albaiulieni,

În fața voastră se află Paul Victor Florea, un simplu locuitor al acestui oraș minunat, dar cu un vis mare și ambițios: să devin consilierul vostru local, să fiu vocea voastră și să aduc schimbarea pe care cu toții o așteptăm.

Voi sunteți cei care faceți din Alba Iulia un loc special. Străzile noastre, parcurile (puține), clădirile istorice, toate sunt doar decorul pentru ceea ce contează cu adevărat: comunitatea noastră.

Înainte de toate, suntem o familie mare, legată de un trecut glorios al românilor și de un viitor plin de speranță pentru oraș, Transilvania noastră și întreaga Românie.

Cu fiecare pas pe care-l fac pe aceste străzi, îmi amintesc de copilăria mea. Mama și tata m-au învățat să respect fiecare piatră din cetatea noastră, fiecare om întâlnit pe drum, pentru că fiecare are o poveste, fiecare contribuie la țesătura acestui oraș.

Astăzi, stau în fața voastră cu aceeași venerație și respect, dar cu o viziune nouă pentru orașul în care vreau să trăiesc până voi muri.

Alba Iulia trebuie să devină un model de dezvoltare urbană, să trecem de la conceptul de oraș de provincie la cel de mare metropolă.

Dar, pentru asta, avem nevoie de un plan, de leadership și de voința de a acționa cu proiecte mari. Este viziunea pe care vreau să o inoculez viitorului primar, oricare ar fi el.

Trebuie să evoluăm de la mentalitatea de reparat borduri, de cumpărat autobuze sau făcută încă o pistă de biciclete la o viziune expansionistă asupra orașului.

Haideți să vorbim despre lucruri mari: Consorțiul administrativ Sebeș-Alba Iulia-Teiuș, pasaj subteran sub care să lege centrul de ieșirea către Micești, un Mureș navigabil, un spital municipal, o politică mai deschisă pentru dezvoltatorii imobiliari care va însemna dezvoltare arhitecturală și prețuri mici la locuințe.

Desigur, toate acestea nu pot fi făcute de un consilier local, dar acum e nevoie de un consilier local care să le repete zilnic până devin priorități pentru întreaga administrație locală.

Primul meu angajament este față de educație. Educația este temelia pe care vom clădi viitorul nostru. Îmi doresc să văd cel puțin 2 creșe noi moderne, bine dotate, de preferat în noile cartiere unde sunt familii tinere.

Vreau să creștem Universitatea 1 Decembrie 1918 Alba Iulia, să devină cartea noastră de vizită, pentru a aduce tehnologii noi și oportunități de carieră chiar aici, în inima Transilvaniei.

Voi reiniția la nesfârșit programe de burse și granturi pentru elevii care participă la concursuri de robotică, târgul firmelor de exercițiu sau la concursuri legate de spațiu. Aici este viitorul.

Un alt pilon al viziunii mele este protejarea mediului. Alba Iulia are nevoie de o cortină forestieră urgentă pentru a aduce aer proaspăt în inima orașului, în contextul dezvoltării lui pe verticală și orizontală.

Expansiunea orașului este inevitabilă având în vedere că este singurul oraș din România cu trei autostrăzi.

Trebuie să pregătim aerul și calitatea vieții din Alba Iulia nu pentru următorii 4 ani, ci pentru următorii 40 de ani.

Nu în ultimul rând, mă angajez să sprijin dezvoltarea economică locală. Îmi doresc să atragem investiții, să susținem micii antreprenori și să creăm locuri de muncă bine plătite.

Alba Iulia trebuie să devină un magnet pentru tinerii talentați, un loc unde inovația și tradiția se împletesc armonios.

Și, pentru că tot vorbim de atras tinerii în oraș, în următoarea perioadă voi milita puternic ca primarul să respecte Legea nr. 15/2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuințe proprietate personală. Este o lege veche și puțin aplicată în toata România.

Este un instrument foarte bun prin care atragi tinerii să-și facă o locuință proprie în Alba Iulia, acordându-le un teren gratuit aflat în proprietatea privată a orașului.

Este o idee genială, un motor pentru împrospătarea orașului și cei de vârsta mea chiar au nevoie de aplicarea acestei legi. Urgent!

Însă toate aceste lucruri nu sunt doar promisiuni. Sunt angajamente pe care mi le iau față de voi, bazate pe valori: dragoste, transparență și respect reciproc.

Nu voi sta niciodată departe de problemele voastre, ci voi fi mereu aici, alături de voi, ascultându-vă și luptând pentru fiecare dintre voi.

De altfel, în cei 4 ani am fost foarte mult pe stradă, la probleme punctuale, din cartiere, încercând să atrag administrația pe străzi, printre oameni.

Asta a fost, de fapt, cea mai mare satisfacție a celor 4 ani, când am văzut că un stâlp vechi a fost îndreptat sau că un loc de joacă între blocuri a fost reabilitat.

Am făcut, după puterile mele, să schimb problemele mici dar persistente în bucurii mari pentru oamenii locului.

Vă cer să aveți din nou încredere în mine, să mă susțineți și să veniți la vot pe 9 iunie. Fiecare vot contează, fiecare vot este un pas către reconfirmarea că da, putem avea un independent tânăr în administrație.

Împreună putem construi o Alba Iulia de care să fim mândri, un oraș al viitorului, un loc unde copiii noștri să-și dorească să trăiască și să prospere.

Închei cu un citat al unui mare lider care m-a inspirat de-a lungul vieții:

„Nu întreba cepoate face țara ta pentru tine, întreabă ce poți face tu pentru țara ta.” (John F. Kennedy). Acum, eu vă întreb pe voi: ce putem face împreună pentru Alba Iulia?

Cu mult drag pentru fiecare dintre voi,

Paul Victor Florea

Candidat independent la funcția de consilier local, Alba Iulia

Comandat de Paul-Victor Florea, Distribuit de S.C. Independent S.R.L., Cod mandatar financiar coordonator 24240317.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Albaiulian

    luni, 10.06.2024 at 13:32

    Dispari inapoi la Boston daca vrei metropole! Alba Iulia este un oras normal, nu-i nevoie de extindere in mediul inconjurator si de creat un Boston, Frankfurt sau alta porcarie de genul asta aici, din care apoi toata lumea incearca sa scape.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax