Connect with us
Publicitate

BLAJ

(P.E.) Primarul PNL Constantin Comandaru este un exemplu de eficienţă. Comuna Cetatea de Baltă – şantier al modernizării

Publicat

Primarul liberal al comunei Cetatea de Baltă, Constantin Comandaru, are proiecte ambiţioase pentru cele patru sate ale comunei – Cetatea de Baltă, Crăciunelu de Sus, Sântămăria şi Tătârlaua.

Aflată la răscrucea a trei judeţe – Alba, Mureş şi Sibiu şi amplasată în Podgoria Târnavelor, comuna avea nevoie de un imbold pentru dezvoltare, iar acesta a venit în urma alegerii ca primar a lui Constantin Comandaru.

Unul din cele mai importante proiecte, finalizat deja, este modernizarea străzilor din comuna Cetatea de Baltă.

Finanţat prin PNDL II şi cu o valoare de 14.112.475 lei (peste 2,8 milioane de euro), acesta a permis administrației liberale asfaltarea străzilor secundare în localitățile Cetatea de Baltă, Crăciunelu de Sus, Sântămărie şi Tătârlaua.

De asemenea, localitățile Cetatea de Baltă, Tătârlaua şi Sântămărie vor avea o reţea de canalizare menajeră modernă, adecvată numărului de locuitori şi la standarde europene.

Proiectul, în valoare totală de aproape 8,9 milioane de euro, este finanţat prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, cu o contribuţie de aproximativ 204.000 euro de la bugetul local.

Contractul de finanţare a fost semnat la 14 iunie 2023, iar termenul de execuţie este 31 decembrie 2026. Lucrările, sunt în plină desfăşurare, toate etapele fiind atent monitorizate de către echipa de la primărie.

Modernizarea principalelor obiective ale comunei rezultă şi din proiectele de eficientizare energetică şi dotare cu mobilier didactic şi echipamente digitale la Şcoala Gimnazială „Ştefan cel Mare” Cetatea de Baltă, eficientizarea energetică a dispensarului uman din Cetatea de Baltă, a sediului primăriei comunei şi eficientizarea energetică a căminului cultural din localitatea Tătârlaua.

Toate acestea se află deja în diferite stadii de execuţie.

Echipa PNL din Cetatea de Baltă mai are în plan, pentru mandatul 2024 – 2028, modernizarea drumului comunal DC 32 între localităţile Tătârlaua şi Crăciunelu de Sus, renovarea căminului cultural din localitatea Crăciunelu de sus, construirea unei capele mortuare în localitatea Tătârlaua, reabilitarea şcolii generale din localitatea Sântămărie, amenajarea unei capele mortuare în localitatea Sântămărie, amenajarea unui loc de joacă pentru copii în localitatea Sântămărie şi amenajarea unui teren se sport sintetic în curtea şcolii din localitatea Cetatea de Baltă.

Comandat de: PNL Filiala Alba. Distribuit de SC Independent SRL. Cod unic mandatar financiar: 21240015

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax