Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

(P.E.) Voicu Vușcan: Facem lucrurile cu cap! Parcările supra și subterane sunt o condiție pentru a dezvolta orașul

Publicat

Alba Iulia are nevoie de parcări supra și subterane. Nu e doar o necesitate, este o condiție pentru ca orașul să se dezvolte. O spun nu doar eu, ci o spun toți specialiștii în urbanism.

Construind parcări supra și subterane rezolvăm nu doar o problemă acută a orașului, ci economisim teren public valoros. În plus, acestea sunt o oportunitate de a transforma peisajul urban în unul mai estetic și prietenos.

Nu am descoperit noi roata și nici mersul pe jos, chiar dacă actuala administrație așa se comportă. Din trei proiecte, trei PUZ-uri găsite la cheie, cei care de patru ani conduc primăria lucrează, încă lucrează, doar la unul. N-au venit cu nimic nou, n-au fost în stare nici să ducă la bun final ce au găsit de gata.

În orice oraș din vest, parcările supraterane sunt o normalitate. Administrațiile conduse cu cap au înțeles că, indiferent de eficiența soluțiilor de transport în comun, mașina personală este și va rămâne o parte din viața noastră pentru mult timp de acum înainte.

Există încă spații multe în care se pot face astfel de parcări. Un astfel de exemplu, gândit de specialiști din domeniu, este identificat în Centru, între Tribunal și Hotel Transilvania.

Acolo poate fi construită o parcare subterană, după cum se vede în machetele de mai jos.

În zonele cu blocuri există spațiile rămase în urma fostelor centrale termice. Alte spații pot fi identificate și puse în valoare, cu condiția să ne bazăm pe niște oameni de specialitate, nu să lăsăm deciziile în mâinile unora care confundă carnetul de partid cu o meserie.

Nici un buget anual nu trebuie gândit în afara unor investiții în parcările supra și subterane. Costurile asociate unor parcări supraterane sunt mult mai mici decât în cazul unor clădiri rezidențiale, pentru că ele pot fi făcute pe structuri metalice și n-au nevoie de amenajări interioare ori sanitare.

Prin urmare, construcția unor parcări supraterane trebuie gândită chiar și din bugetul local, însă trebuie căutată orice variantă de finanțare, de la Bugetul de Stat, prin Compania Națională de Investiți sau chiar prin intermediul unor fonduri europene, dacă vor apărea astfel de linii de finanțare. Parteneriatele public-privat pot fi și ele o soluție, în condițiile în care se găsesc investitori dispuși să își asume astfel de proiecte.

Suntem obligați să construim parcări supraterane! Și putem să le construim, dacă alegem un management performant în fruntea Primăriei!

Din 9 iunie, FACEM LUCRURILE CU CAP!

Voicu Vușcan, candidat pentru Primăria Alba Iulia – #noulPSDAlbaIulia

Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT Organizația Județeană Alba / Distribuit de S.C. Independent S.R.L. Cod mandatar financiar coordonator: 21240002

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. MaxiMark

    miercuri, 15.05.2024 at 19:44

    Daca promiți că lași iar cum au fost parcările la liber ( free) plata in fata la Tribunal , Prefectura , o parte prin Cetatea istorică , voi convinge minim 100 persoane să te votam!

  2. Mihai

    miercuri, 15.05.2024 at 21:19

    Va votez și eu.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax