Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

(P) eMAG: Cum aleg un fotoliu extensibil confortabil

Publicat

emag fotolii

Motivul real pentru care vei vrea să alegi un fotoliu extensibil este confortul. Da, stilul contează – cel mai probabil ai nevoie de un fotoliu extensibil care să se încadreze bine în decorul casei tale –dar de fapt vei alege unul pentru că este confortabil.

Un fotoliu extensibil este adesea „scaunul ușor” pe care îl vei folosi pentru a te relaxa. Găsirea unui fotoliu extensibil care este confortabil presupune examinarea înălțimii, greutății, modul în care stai și centrul de greutate.

Susținere

Scaunul este probabil cea mai importantă caracteristică a unui fotoliu extensibil, deoarece îți va susține toată greutatea. Când faci cumpărături pentru un fotoliu extensibil, ia în considerare următoarele elemente:

Cum se simte. Un fotoliu extensibil ar trebui să se simtă moale atunci când stai în el, dar în același timp ar trebui să ofere un sprijin ferm. Dacă scaunul se scufundă prea mult, va trebui să te lupți pentru a te ridica din el. Dacă este prea tare, poate deveni inconfortabil după ce ai stat pe scaun chiar și pentru o perioadă scurtă de timp.

Unghiul. Atunci, când un fotoliu extensibil este în poziție dreaptă, coapsele tale trebuie să fie perpendiculare pe podea, deoarece nu te vei putea simți confortabil dacă genunchii tăi sunt îndreptați în sus sau în jos. Caută o înălțime a scaunului potrivită pentru tine.  În situațiile în care reglezi unghiul unui fotoliu extensibil, atunci pozițiile pe care le adoptă trebuie să fie confortabile. Unele fotolii extensibile se întind și pot fi transformate în șezlong sau, mai mult, se întind până când spătarul și scaunul ajung la un unghi de 180 de grade și fotoliul devine pat.

Adâncime. Dacă ești mai înalt, caută un fotoliu extensibil cu o adâncime mai mare care să poată acomoda cu ușurință lungimea picioarelor. O adâncime mai mică este bună dacă nu ești foarte înalt. În mod ideal, ar trebui să poți sta complet pe fotoliul extensibil, astfel încât partea inferioară a scaunului să-ți atingă gambele fără a aplica prea multă presiune.

Lățime. Un fotoliu extensibil mai lat este bun dacă îți place să te relaxezi în scaun. Un fotoliu extensibil lat este, de asemenea, un bun înlocuitor pentru un pat, dacă duci lipsă de spațiu.

Spatele fotoliului

Spatele unui fotoliu extensibil poate fi înalt sau jos, în funcție de cât suport lombar ai nevoie. Dacă citești sau te uiți la televizor în fotoliul extensibil, ai putea avea nevoie de un spate înalt, care oferă și un suport pentru gât. Fotoliile cu spatele jos sunt bune pentru conversații, deoarece ai tendința de a te îndrepta în ele, dar ele nu sunt la fel de bune pentru a te întinde și relaxa.

Există două tipuri de spate pentru un fotoliu extensibil: cel cu o capitonare dreaptă sau cel cu perne. Poți alege oricare dintre cele două, dar dacă cauți confort pernele sunt o alegere mai bună.

Cotiere

Indiferent dacă alegi un fotoliu extensibil cu cotiere sau nu, este în întregime o chestiune de preferință personală. Depinde de modul în care stai și cât de des sau cât timp petreci pe fotoliu.

Posibilitatea de a-ți odihni brațele pe cotiere te va face să te relaxezi mai bine, mai ales dacă folosești fotoliul de multe ori. Cotierele sunt mai puțin importante pentru un fotoliu care este folosit doar ocazional, cum ar fi atunci când ai vizitatori.

Cotierele vin în mai multe stiluri. Acestea pot fi tapițate sau simple și pot fi confecționate din lemn sau din metal sau din alte materiale. De asemenea, cotierele pot fi căptușite în partea de sus în timp ce restul este expus. Când testezi un fotoliu extensibil, fii atent dacă brațele se odihnesc în mod natural pe cotierele fotoliului sau dacă se simt ciudat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax