Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

(P) eMAG: Cum aleg un fotoliu extensibil confortabil

Publicat

emag fotolii

Motivul real pentru care vei vrea să alegi un fotoliu extensibil este confortul. Da, stilul contează – cel mai probabil ai nevoie de un fotoliu extensibil care să se încadreze bine în decorul casei tale –dar de fapt vei alege unul pentru că este confortabil.

Un fotoliu extensibil este adesea „scaunul ușor” pe care îl vei folosi pentru a te relaxa. Găsirea unui fotoliu extensibil care este confortabil presupune examinarea înălțimii, greutății, modul în care stai și centrul de greutate.

Susținere

Scaunul este probabil cea mai importantă caracteristică a unui fotoliu extensibil, deoarece îți va susține toată greutatea. Când faci cumpărături pentru un fotoliu extensibil, ia în considerare următoarele elemente:

Cum se simte. Un fotoliu extensibil ar trebui să se simtă moale atunci când stai în el, dar în același timp ar trebui să ofere un sprijin ferm. Dacă scaunul se scufundă prea mult, va trebui să te lupți pentru a te ridica din el. Dacă este prea tare, poate deveni inconfortabil după ce ai stat pe scaun chiar și pentru o perioadă scurtă de timp.

Unghiul. Atunci, când un fotoliu extensibil este în poziție dreaptă, coapsele tale trebuie să fie perpendiculare pe podea, deoarece nu te vei putea simți confortabil dacă genunchii tăi sunt îndreptați în sus sau în jos. Caută o înălțime a scaunului potrivită pentru tine.  În situațiile în care reglezi unghiul unui fotoliu extensibil, atunci pozițiile pe care le adoptă trebuie să fie confortabile. Unele fotolii extensibile se întind și pot fi transformate în șezlong sau, mai mult, se întind până când spătarul și scaunul ajung la un unghi de 180 de grade și fotoliul devine pat.

Adâncime. Dacă ești mai înalt, caută un fotoliu extensibil cu o adâncime mai mare care să poată acomoda cu ușurință lungimea picioarelor. O adâncime mai mică este bună dacă nu ești foarte înalt. În mod ideal, ar trebui să poți sta complet pe fotoliul extensibil, astfel încât partea inferioară a scaunului să-ți atingă gambele fără a aplica prea multă presiune.

Lățime. Un fotoliu extensibil mai lat este bun dacă îți place să te relaxezi în scaun. Un fotoliu extensibil lat este, de asemenea, un bun înlocuitor pentru un pat, dacă duci lipsă de spațiu.

Spatele fotoliului

Spatele unui fotoliu extensibil poate fi înalt sau jos, în funcție de cât suport lombar ai nevoie. Dacă citești sau te uiți la televizor în fotoliul extensibil, ai putea avea nevoie de un spate înalt, care oferă și un suport pentru gât. Fotoliile cu spatele jos sunt bune pentru conversații, deoarece ai tendința de a te îndrepta în ele, dar ele nu sunt la fel de bune pentru a te întinde și relaxa.

Există două tipuri de spate pentru un fotoliu extensibil: cel cu o capitonare dreaptă sau cel cu perne. Poți alege oricare dintre cele două, dar dacă cauți confort pernele sunt o alegere mai bună.

Cotiere

Indiferent dacă alegi un fotoliu extensibil cu cotiere sau nu, este în întregime o chestiune de preferință personală. Depinde de modul în care stai și cât de des sau cât timp petreci pe fotoliu.

Posibilitatea de a-ți odihni brațele pe cotiere te va face să te relaxezi mai bine, mai ales dacă folosești fotoliul de multe ori. Cotierele sunt mai puțin importante pentru un fotoliu care este folosit doar ocazional, cum ar fi atunci când ai vizitatori.

Cotierele vin în mai multe stiluri. Acestea pot fi tapițate sau simple și pot fi confecționate din lemn sau din metal sau din alte materiale. De asemenea, cotierele pot fi căptușite în partea de sus în timp ce restul este expus. Când testezi un fotoliu extensibil, fii atent dacă brațele se odihnesc în mod natural pe cotierele fotoliului sau dacă se simt ciudat.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

De ASTĂZI: Încep lucrările de REPARAȚII pe PODUL peste Mureș, la ieșire din Alba Iulia spre Sebeș. Restricții de circulație

Publicat

Din această seară vor începe lucrările de reparații ale carosabilului pe podul peste râul Mureș, la ieșire din Alba Iulia spre Sebeș. Vor fi înlocuite rosturile de dilatație, care au cedat sub traficul greu și se va repara carosabilul. Din datele de până acum, lucrările vor fi executate pe timp de noapte, urmând să fie […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: SENS GIRATORIU pe șoseaua de centură din Alba Iulia, la intersecția cu calea Drâmbarului

Publicat

Autoritățile par să ia în sfârșit măsuri pentru prevenirea accidentelor pe șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia, la intersecția cu strada Mărășești – trecerea peste calea ferată și calea Drâmbarului – DJ 107. Un sens giratoriu provizoriu este amenajat și semnalizat în intersecție, vineri dimineața. Conducătorii auto care fac naveta între Alba Iulia și […]

Citește mai departe
Publicitate

ECONOMIE

Investiție de peste 25 milioane de euro la Sebeș. Terminal intermodal, la intersecția autostrăzilor A1 și A10

Publicat

Cel mai modern terminal intermodal din Transilvania, o investiție de peste 25 de milioane de euro, va fi construit la Sebeș, în zona nodului rutier dintre autostrăzile A1 și A10. Inițiativa ADR Centru pentru realizarea unui terminal intermodal în județul Alba prinde tot mai mult contur. Conform rezultatelor chestionarului realizat de Agenție, cel mai bun […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Poșta Română: Bărbatul din Sebeș, reținut de polițiști joi, nu mai este angajat al companiei din 2018

Publicat

Reprezentanții Poștei Române au transmis că bărbatul din Sebeș reținut joi nu mai este angajat al companiei din 2018, acesta fiind, în prezent, angajat al unei firme de curierat.  „Bărbatul la care faceți referire în articol, nu mai este angajat al Poștei Române din 2018, este, în prezent, angajat al unei firme de curierat”, au […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate