Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Colectarea deşeurilor în Alba Iulia de către „Polaris M Holding” Constanţa începe de LUNI. Pubelele vor fi distribuite gratuit locuitorilor


Publicat

Firma “Polaris M Holding” Constanţa va începe de luni, 7 octombrie, colectarea deşeurilor de la gospodăriile independente de pe raza municipiului Alba Iulia. Pubelele vor fi distribuite gratuit către cetăţeni, iar punctele de colectare ale asociaţiilor de proprietari vor fi dotate atât cu containere pentru gunoi, cât şi pentru deşeuri selective. Reamintim că Primăria Alba Iulia a încheiat un contract în valoare de 23,5 milioane lei cu „Polaris M Holding”, pentru servicii de salubritate. Printre acestea se află cele de precolectare, colectare și transport al deșeurilor municipale și reciclabile, sortarea acestora, măturatul, stropitul, spălatul și întreținerea curățeniei căilor publice, curățarea și transportul zăpezii de pe căile publice și menținerea acestora în funcțiune pe timp de polei sau îngheț, colectarea cadavrelor de animale și predarea acestora unităților de incinerare, amplasarea și întreținerea toaletelor ecologice.

Prezent la Alba Iulia, în cadrul unei expoziţii a utilajelor ce vor deservi la curăţenia oraşului, colectarea gunoaielor și curăţarea zăpezii pe timpul iernii, directorul executiv al firmei „Polaris M Holding”, Ionuţ Târşoagă a prezentat utilajele care vor fi folosite în oraş: „autocompactoare de 14 mc, autocompactoare mici de 6 mc, cu două mături mari, două mături de trotuar, două utilaje multifuncţionale, ce se pot echipa fie cu sărăriţă, pentru împrăştiere de material antiderapant şi sare sau pentru clorură de magneziu, după caz, un utilaj multifuncţional ce poate fi echipat cu o cisternă, vara pentru stropit, iarna pentru clorură de calciu, dacă va fi cazul”.

La eveniment au mai participat managerul firmei Envirotech SRL, care se va ocupa cu amplasarea și întreținerea toaletelor ecologice, Alin Andrei, viceprimarul Paul Voicu, directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Alba, Mihaela Dehelean-Mih, consilierii locali PNL Gabriel Pleşa, Daniel Zdrânc, consilierii PDL Marcel Popa, Marius Presecan şi consilierul PSD Ovidiu Jidveian.

Toţi cei aproximativ 100 de angajaţi care vor asigura serviciile de salubrizare sunt din Alba Iulia.

Platforma, respectiv garajele şi o parte din birouri se află în curtea Agrotransport SA din Alba Iulia, de pe strada Livezii. Taxa lunară, care urmează să fie stabilită, va putea fi achitată de clienţi la un alt punct de lucru din incinta Alba Mall.

De asemenea, pentru reclamaţii sau sesizări, cetăţenii vor putea suna şi la un dispecerat pentru rezolvarea problemelor. Numărul de telefon va fi inscripţionat pe maşinile care vor colecta deşeurile. „Sper să avem un feedback cât mai pozitiv de aici, din Alba”, a mai precizat directorul executiv al firmei „Polaris M Holding”, Ionuţ Târşoagă.

În ceea ce priveşte amplasarea și întreținerea toaletelor ecologice, de acest serviciu se va ocupa firma subcontractată de „Polaris M Holding”, respectiv Envirotech SRL.

Pentru oraşul Alba Iulia, a fost delegat să coordoneze activitatea directorul comercial al „Polaris M Holding”, Adrian Itu, până când conducerea va putea fi asigurată de o persoană din municipiu.

În ceea ce priveşte activitatea „Polaris M Holding”, firma mai asigură servicii de salubritate în Constanţa, Eforie, Arad, Târgu Jiu şi pe teritoriul judeţului Teleorman.

Reprezentanţii Primăriei transmit că “noua firmă de salubrizare Polaris Holding va distribui în următoarea perioadă containerele către asociaţiile de proprietari şi pubele pentru cei care locuiesc la case. Această operaţiune va dura maxim o săptămână. Pentru mai multe informaţii despre programul de înlocuire a elementelor de colectare a deşeurilor menajere, vă rugam să vă adresaţi la dispeceratul Polaris: 0372 030606, între orele 8.00-16.00”.

Mai jos puteţi vedea utilajele „Polaris M Holding” care vor deservi la curăţenia oraşului, pubelele şi containerele care urmează să fie distribuite, dar şi toaletele ecologice care vor fi amplasate în zonele publice din Alba Iulia.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

7 Comentarii

7 Comentarii

 1. alex

  vineri, 04.10.2013 at 18:48

  bruneta face toti banii…

 2. cetatean

  sâmbătă, 05.10.2013 at 00:37

  E obligatoriu, pentru cetatenii/firmele municipiului sa incheie contract cu noua firma, sau pot in continuare sa incheie cu Salprest?. In aceasta situatie ar fi bine sa ne comunicati tarifele practicate de cele doua firme.

 3. Levi

  sâmbătă, 05.10.2013 at 15:10

  Intre timp Salprestul si-a ridicat containerele din cartierul meu, astfel a ramas cartierul fara containere in weekend. Sper sa se miste repede, ca altfel o sa fie numai mormane de gunoi.

  In loc sa isi prezinte „arsenalul” in presa puteau sa amplaseze containerele pe locurile amenajate din cartiere, astfel se evita disconfortul creat pentru locuitori.

 4. mihai

  duminică, 06.10.2013 at 14:08

  Intradevar decat sa se laude mai bine adunau muntii de gunoaie din jurul blocurilor dupa ce Salprest si-au retras containerele sau trebuie sa asteptam pana isi beau sampania si sa excluda si pe Schuster pentru a avea monopol?

 5. Pingback: De LUNI: PROGRAMUL de ridicare a gunoaielor, pe cartiere, de la gospodăriile individuale din Alba Iulia. Detalii despre semnarea contractelor | Alba24

 6. Estera

  marți, 15.10.2013 at 10:09

  Au inceput deja cu stangul. A trecut deja o saptamana si nu avem pubele. Am sunat la ei la dispecerat si mi-au spus sa ma duc sa inchei contract cu ei si imi dau pubela, sa leg pubela cu o sfoara si s-o trag dupa mine prin oras, sau daca am masina sa pun pubela in masina. S-au organizat bine la prezentarea arsenalului, dar organizarea la adunat gunoiul este de nota 1. Cum a venit masina Salprestului sa adune pubelele, atunci trebuia sa vina si Polarisul sa le imparta. Sunt niste mincinosi cand spun ca in ziua gunoiului nu s-au dat pubele la cei care nu au fost acasa. Eu am fost in poarta cand s-a ridicat gunoiul si nu a venit nimeni sa incheie nici un contract sau sa-mi dea pubela. O sa vedem care o sa fie tarifele, poate o sa se trezeasca albaiulienii atunci, numai cand sunt arsi la buzunare.

 7. fla

  marți, 15.10.2013 at 18:01

  Si eu am patit la fel m-i s-a spus c-o sa vina cu masina astazi pe Emil Racovita si o sa aduca si pubele ,dar binenteles ca o firma care se respecta nu a venit decat masina de gunoi ca au spus ca nu stiu nimic.Niste mincinosi parca vad ce probleme o sa avem cu ei.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ECONOMIE

Preț plafonat, facturi compensate și TVA redus la energie. Măsurile se aplică de la 1 noiembrie. Proiectul, votat în Parlament

Publicat

contor curent gaz

Prețul la energie va fi plafonat, facturile compensate și TVA va fi diminuată, potrivit unui proiect votat miercuri în Parlament. 

Prețurile vor fi plafonate la cel mult 1 leu/kWh pentru energia electrică și la cel mult 0,37 lei/kWh pentru gaze naturale.

De asemenea, facturile vor fi compensate cu cel mult 0,291 lei/kWh, în cazul energiei electrice și cu cel mult 33% din valoarea componentei prețului gazelor naturale.

Totodată, TVA-ul pentru energia și gazele livrate operatorilor economici consumatori finali va fi redus de la 19% la 5%.

Guvernul estimează că 6 milioane de familii din România vor beneficia de aceste reduceri care vor apărea direct în facturi, fără că oamenii să facă vreun demers.

Măsurile urmează să se aplice de la 1 noiembrie, dar legea mai trebuie să fie promulgată de președintele Klaus Iohannis.

Pe lângă consumatorii casnici, prețurile plafonate se vor aplica și unor noi categorii de consumatori, precum spitalele (publice și private), unitățile de învățământ (publice și private), creșele (publice și private), ONG-urile, furnizorii de servicii sociale publici și privați și unitățile de cult.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Medic: Peste 95% dintre persoanele vaccinate care se infectează cu Covid nu au plămânii afectați

Publicat

Directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” din Timișoara, dr. Diana Manolescu, arată diferențele însemnate în ceea ce privește afectarea pulmonară a pacienților vaccinați și a celor nevaccinați.

Potrivit medicului, peste 95% dintre persoanele vaccinate, care se infectează totuși cu Covid-19, nu au plămânii afectați.

Directorul medical al Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara spune că în cazul persoanelor vaccinate care se infectează totuși cu Covid, procentul celor care suferă de afectare pulmonară este mic.

„Am observat o diferență însemnată, din punct de vedere imagistic, între plămânii unui pacient vaccinat împotriva SARS-CoV-2 și cei ai unui pacient nevaccinat.

La peste 95 la sută dintre persoanele vaccinate, care fac totuși o infecție Covid-19, nu există o afectare pulmonară, în timp ce în cazul bolnavilor nevaccinați începe de la 30-40 la sută și poate crește, într-un interval extrem de scurt, uneori chiar și de câteva ore, până la 70-80, și chiar 85 la sută”, a spus dr. Diana Manolescu.

Potrivit acesteia, de multe ori aceste leziuni pulmonare devin incompatibile cu viața.

„Singura soluție este vaccinarea”, a mai transmis medicul de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, într-o postare pe pagina de Facebook a unității medicale.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Cum se va schimba legea pensiilor. Pensionare la 70 de ani pentru bărbați și femei, recalculări și bani strict după contribuție

Publicat

p

Ministerul Muncii și Protecției Sociale cumpără consultanță pentru schimbarea legilor salarizării și pensiilor, din 2023.

Potrivit documentelor, pensionarea anticipată ar urma să se facă în condiții mult mai stricte, după cel puțin 43 de ani stagiu complet de cotizare. 

De asemenea, se va merge strict pe criteriul contributivității și al stagiului complet de cotizare. 

O altă propunere ține de pensionarea la 70 de ani atât pentru bărbați cât și pentru femei. 

Detalii despre cum se va schimba pensia în România, într-o analiză Economedia.ro

În primul rând, așa cum spune ministrul Raluca Turcan, schimbarea legii pensiilor este asumată în fața UE, prin PNRR.

Vezi situația în prezent: Toate informațiile legate de pensia la limita de vârstă. Documente necesare și procedurile care trebuie urmate

În Caietul De Sarcini al licitației, aflăm care sunt schimbările majore.

Noua lege a pensiilor, potrivit soluției ce va fi prezentată de consultatul desemnat, o va înlocui pe cea actuală – 127/2019 și va merge strict pe criteriul contributivității și al stagiului complet de cotizare.

În plus, toate dosarele de pensii aflate în plată urmează a fi recalculate, vizați fiind 4,9 milioane de români.

Pensie la 70 de ani

Sunt preconizate (adică ministerul așteaptă o soluție în acest sens de la consultant) o serie de măsuri pentru stimularea rămânerii în activitate, fiind în dezbatere publică un proiect de act normativ ce vizează creșterea vârstei de pensionare, facultativă, la 70 de ani.

Se urmărește în acest fel și o egalizare a vârstei de pensionare între genuri (bărbați și femei), însă cu păstrarea eșalonării vârstei standard de pensionare pentru femei.

De asemenea, pensionarea anticipată ar urma să se facă în condiții mult mai stricte, după cel puțin 43 de ani stagiu complet de cotizare (în prezent, acesta este de 35 de ani, pentru unele categorii profesionale, chiar 25 de ani).

Noua lege ar urma să intre în vigoare în 2023.

Termenul depinde însă de rezultatele livrate de consultant, care are la dispoziție un an pentru a oferi o soluție completă privind reforma pensiilor, după efectuarea unei analize exhaustive privind situația actuală, folosind, transmite Munca, surse Eurostat, Europop (un program european cu date privind munca), Institutul Național de Statistică, Comisia Națională de Strategie și Prognoză.

O nouă formulă de calcul

Va fi introdusă și o nouă formulă de calcul a pensiei, bazată pe număr de puncte conform principiului contributivității și un mecanism de indexare/majorare, standard și sustenabil financiar (în locul creșterilor ad-hoc), care să asigure predictibilitatea pe termen mediu și lung a cheltuielilor cu plata pensiilor.

Conform prevederilor noii  legislații, se vor evalua toate dosarele de pensii aflate în plată, în vederea recalculării acestora”.

Potrivit documentului, nivelul mediu al pensiilor va crește, mai ales pensiile mici, dar cu menținerea ponderii cheltuielilor cu ele în PIB.

De asemenea, cresc și contribuțiile la pensia facultativă Pilonul 2, fără a fi specificat cu ce procent, dar, în declarațiile recente, Raluca Turcan spunea că ar trebui urcat de la 3,75% la 4,75%.

Analiza completă pe Economedia.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

27 octombrie: 7 pacienți COVID din Alba au decedat în ultimele 24 de ore, toți nevaccinați. Cel mai tânăr avea 46 de ani

Publicat

Au fost înregistrate alte 7 decese ale unor pacienți confirmați COVID, în județul Alba, potrivit datelor raportate de autorități, miercuri, 27 octombrie.

Numărul total al victimelor pandemiei în județ a ajuns la 859. Totodată, 25.052 de persoane au fost declarat vindecate. 

Decese în ultimele 24 de ore:

1. Femeie, 59 de ani, din Alba Iulia;

2. Femeie, 71 de ani, din Unirea;

3. Bărbat, 46 de ani, din Lunca Mureșului;

4. Femeie, 71 de ani, din Oarda de Jos;

5. Bărbat, 85 de ani, din Oarda;

6. Femeie, 85 de ani, din Blaj.

7. Bărbat, 48 de ani, din Horea.

Toti erau nevaccinați și majoritatea aveau comorbiditați, cu excepția bărbatului din Horea.

Numărul infectărilor COVID noi în Alba este de 323, la data de 27 octombrie.

În județ sunt în prezent 3.978 de cazuri active (rezultând o incidență de 10,62 la mie), un număr fără precedent de la începutul pandemiei.

Miercuri, 27 octombrie, în țară au fost descoperite 14.950 de cazuri noi și au fost raportate 512 decese.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate