Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

(P) FOTO – Farmacia Vichi Farm: Sute de albaiulieni și-au testat starea de sănătate la Descoperă Rowmania

Publicat


viki farm

Duminică, pe tot parcursul evenimentului Descoperă Rowmania, Farmacia Vichi Farm – cu sprijinul partenerului Alphega Farmacie, au efectuat participanților măsurări ale vârstei arteriale și ale capacității pulmonare cu echipamente speciale și performante.

Aproximativ 250 de persoane au fost testate pe tot parcursul evenimentului, care a durat aproximativ 6 ore.

rawmania farmacie

”Duminică a fost o zi cu forfotă mare și toropeală, dar râul Mureș a mai potolit fierbințeala și ne-am bucurat, alături de câteva sute de albaiulieni, de mișcare în aer liber, la Descoperă Rowmania – o campanie națională care urmărește reconectarea oamenilor la natură, la sănătate, valorificarea patrimoniului hidrografic românesc, promovarea ecoturismului și a mișcării prin sportul cu vâsle, dar și o mai bună înțelegere și interpretare a naturii.

Pe tot parcursul evenimentului, Farmacia Vichi Farm – cu sprijinul partenerului Alphega Farmacie, au efectuat participanților măsurări ale vârstei arteriale și ale capacității pulmonare cu echipamente speciale performante. În jur de 250 de persoane au fost testate pe toată durata evenimentului, care a durat aproximativ 6 ore.

rawmania farmacie

<Starea de sănătate este cea care ne oferă posibilitatea de a ne adapta exigențelor mediului, și stă la baza confortului psihic și fizic. Însă un stil de viață sănătos înseamnă, în primul rând, să ne cunoaștem starea de sănătate, și în funcție de acest aspect să ne tratăm zilnic mintea cu gânduri pozitive și corpul cu hrană care ne face bine.

Având în vedere că boala cardiovasculară determină peste 42% din totalul deceselor din România, este necesar să fim mereu prezenți în mijlocul oamenilor, pentru a-i face conștienți de cauzele care produc bolile cardiovasculare și bolile de plămâni.

Rezultatele campaniilor pe care le-am derulat în Alba Iulia, încă de anul trecut, pe această teamă, ne-au arătat că oamenii au probleme de sănătate despre care nici nu știau. În 2018, am realizat peste 5500 testări și vom rămâne în continuare în mijlocul oamenilor cu acțiuni de conștientizare și prevenție>, a declarat managerul Vichi Farm, Radu Stoian, care susține menținerea unui stil de viață sănătos prin activități sportive.

Vârsta vasculară poate să fie mai mare decât vârsta cronologică

O persoană cu vârsta de 30 de ani poate avea o vârstă arterială mai mare cu 10-20 de ani. Persoanele sedentare, fumătorii, consumatorii cronici de alcool, persoanele supraponderale, persoanele supuse stresului cronic, cu istoric familial de boli cardiovasculare sau care deja suferă de diabet sau hipertensiune arterială, pot avea vârsta arterelor mai mare decât vârsta cronologică.

rawmania farmacie

Măsurarea vârstei arteriale se realizează cu un echipament neinvaziv, validat și certificat de instituții europene acreditate, care monitorizează 3 indicatori-pulsul, tensiunea și viteza de circulație a sângelui.

Bolile respiratorii, a treia cauză de deces în Uniunea Europeană

Cancerul pulmonar ocupă primul loc la mortalitatea cauzată de cancer în Europa. În România, au fost înregistrate 95 de decese la 100.000 de locuitori, țara noastră situându-se peste media europeană.

Persoanele care acuză dificultăți de respirație, adică simt că rămân fără suflu când urcă scările, care simt că nu au suficient aer, simt uneori o senzație de sufocare și de greutate în piept pot fi predispuse la boli respiratorii. Scopul seviciului nostru este de a identifica persoanele care prezintă riscuri ascunse de boli pulmonare și de BPOC (bronhopneumopatie obstructivă cronică)”, au declarat reprezentanții Farmaciei Vichi Farm.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Mediului vrea să interzică exportul de lemn în spațiul extracomunitar. Pentru UE nu se poate lua această măsură

Publicat

Costel Alexe, noul ministru liberal al mediului, apelor și pădurilor, a declarat joi seara la Digi24 că Guvernul ia în calcul interzicerea exporturilor de bușteni în țările care nu sunt membre ale Uniunii Europene. Potrivit acestuia, o asemenea măsură nu este posibilă și în spațiul intercomunitar, pentru că legislația UE nu permite o asemenea măsură […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Cugirul s-a îmbrăcat în haine de sărbătoare. Bradul de Craciun a fost aprins, iar în centrul orașului au pornit colindele

Publicat

Cugirul a intrat în spiritul Crăciunului. Vineri, în centrul orașului, a fost inaugurat tradiționalul brad de Crăciun și a fost aprins iluminatul festiv de sărbători.  Luminițele de Crăciun au fost aprinse de primarul Adrian Teban și și viceprimarul Călin Furdui, alături de elevii care au obținut cele mai bune rezultate la învățătură în decursul anului, […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Zilele cu cea mai mare poluare a aerului din Alba Iulia, analizate cu o aplicație a The NY Times. Statusul orașului: periculos

Publicat

Cea mai mare poluare a aerului din Alba Iulia, în perioada 2016 – 2019, a fost înregistrată anul trecut. În două zile din lunile mai și noiembrie, valorile particulelor în suspensie (PM 2.5) într-o singură oră au fost de peste 30 de ori mai mari decât limita maximă admisă pentru întreaga zi.  Cotidianul american The […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 100 de unitați de alimentație publică din Alba verificate și amenzi date de inspectorii DSVSA

Publicat

comercianti piata

Inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor au verificat, în perioada 28 noiembrie – 5 decembrie, un număr de 135 de unități de alimentație publică, cu scopul prevenirii toxiinfecțiilor alimentare. Au fost controlate unități de alimentație publică care desfășoară activități în domenii precum fabricarea pâinii, procesării laptelui, procesării cărnii, comerț cu amănuntul, fabricarea prăjiturilor, a […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate