Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

(P) FOTO – Farmacia Vichi Farm: Sute de albaiulieni și-au testat starea de sănătate la Descoperă Rowmania

Publicat


viki farm

Duminică, pe tot parcursul evenimentului Descoperă Rowmania, Farmacia Vichi Farm – cu sprijinul partenerului Alphega Farmacie, au efectuat participanților măsurări ale vârstei arteriale și ale capacității pulmonare cu echipamente speciale și performante.

Aproximativ 250 de persoane au fost testate pe tot parcursul evenimentului, care a durat aproximativ 6 ore.

rawmania farmacie

”Duminică a fost o zi cu forfotă mare și toropeală, dar râul Mureș a mai potolit fierbințeala și ne-am bucurat, alături de câteva sute de albaiulieni, de mișcare în aer liber, la Descoperă Rowmania – o campanie națională care urmărește reconectarea oamenilor la natură, la sănătate, valorificarea patrimoniului hidrografic românesc, promovarea ecoturismului și a mișcării prin sportul cu vâsle, dar și o mai bună înțelegere și interpretare a naturii.

Pe tot parcursul evenimentului, Farmacia Vichi Farm – cu sprijinul partenerului Alphega Farmacie, au efectuat participanților măsurări ale vârstei arteriale și ale capacității pulmonare cu echipamente speciale performante. În jur de 250 de persoane au fost testate pe toată durata evenimentului, care a durat aproximativ 6 ore.

rawmania farmacie

<Starea de sănătate este cea care ne oferă posibilitatea de a ne adapta exigențelor mediului, și stă la baza confortului psihic și fizic. Însă un stil de viață sănătos înseamnă, în primul rând, să ne cunoaștem starea de sănătate, și în funcție de acest aspect să ne tratăm zilnic mintea cu gânduri pozitive și corpul cu hrană care ne face bine.

Având în vedere că boala cardiovasculară determină peste 42% din totalul deceselor din România, este necesar să fim mereu prezenți în mijlocul oamenilor, pentru a-i face conștienți de cauzele care produc bolile cardiovasculare și bolile de plămâni.

Rezultatele campaniilor pe care le-am derulat în Alba Iulia, încă de anul trecut, pe această teamă, ne-au arătat că oamenii au probleme de sănătate despre care nici nu știau. În 2018, am realizat peste 5500 testări și vom rămâne în continuare în mijlocul oamenilor cu acțiuni de conștientizare și prevenție>, a declarat managerul Vichi Farm, Radu Stoian, care susține menținerea unui stil de viață sănătos prin activități sportive.

Vârsta vasculară poate să fie mai mare decât vârsta cronologică

O persoană cu vârsta de 30 de ani poate avea o vârstă arterială mai mare cu 10-20 de ani. Persoanele sedentare, fumătorii, consumatorii cronici de alcool, persoanele supraponderale, persoanele supuse stresului cronic, cu istoric familial de boli cardiovasculare sau care deja suferă de diabet sau hipertensiune arterială, pot avea vârsta arterelor mai mare decât vârsta cronologică.

rawmania farmacie

Măsurarea vârstei arteriale se realizează cu un echipament neinvaziv, validat și certificat de instituții europene acreditate, care monitorizează 3 indicatori-pulsul, tensiunea și viteza de circulație a sângelui.

Bolile respiratorii, a treia cauză de deces în Uniunea Europeană

Cancerul pulmonar ocupă primul loc la mortalitatea cauzată de cancer în Europa. În România, au fost înregistrate 95 de decese la 100.000 de locuitori, țara noastră situându-se peste media europeană.

Persoanele care acuză dificultăți de respirație, adică simt că rămân fără suflu când urcă scările, care simt că nu au suficient aer, simt uneori o senzație de sufocare și de greutate în piept pot fi predispuse la boli respiratorii. Scopul seviciului nostru este de a identifica persoanele care prezintă riscuri ascunse de boli pulmonare și de BPOC (bronhopneumopatie obstructivă cronică)”, au declarat reprezentanții Farmaciei Vichi Farm.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Trascău Trail Run, concurs de alergare montană la Rimetea. Curse epice în peisaje de poveste. Înscriere și programul competiției

Publicat

trascau

La Rimetea va avea loc, pe 28 septembrie, a doua ediție a concursului de alergare montană Trascău Trail Run. Competiția se va desfășura pe unul dintre cele mai frumoase trasee din Transilvania, într-un peisaj de poveste și cu semnificație istorică. Piatra Secuiului, Cetatea Colțești cu donjonul secular și pădurile de foioase ce îmbracă muntele Ardașcheia […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Sondaj Alba24, faza pe partide: Cine considerați că ar trebui să candideze la funcția de primar al municipiului Alba Iulia?

Publicat

s

Alegerile pentru funcția de primar al municipiului Alba Iulia, stârnesc dezbateri și calcule în interiorul principalelor formațiuni politice din județ, în condițiile în care, în lipsa lui Mircea Hava, lupta este deschisă. Poziția de primar în municipiul reședință de județ este foarte importantă pentru orice partid, întrucât influențează mult și ceea ce se întâmplă în […]

Citește mai departe
Publicitate

CUGIR

Ce pedeapsă a primit un tânăr din Cugir, care a amenințat cu moartea bătaia și mutilarea un agent de poliție

Publicat

politie

Un tânăr de 19 ani, din Cugir, a fost condamnat la 7 luni de închisoare cu amânare, după ce a amenințat cu moarte, bătăia și cu mutilarea un agent de poliție.  Fapta s-a petrecut în data de 6 octombrie a anului 2018. Atunci agentul de poliție S.Ș. a intrevenit pe o stradă din municipiu, fiind […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Peste 18.300 de lei, pensia medie pentru magistrați. Câte pensii de serviciu se plătesc în România

Publicat

Peste 3.800 de persoane beneficiau de pensii de serviciu, la finalul lunii iulie 2019, în baza Legii 303/2004, privind statulul procurorilor şi judecătorilor. Pensia medie în cazul acestor beneficiari era de 18.315 lei, din care 17.143 de lei cotă suportată din bugetul de stat, informează Mediafax. În total, potrivit datelor centralizate de Casa Naţională de […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate