Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

(P) FOTO – Farmacia Vichi Farm: Sute de albaiulieni și-au testat starea de sănătate la Descoperă Rowmania

Publicat

viki farm

Duminică, pe tot parcursul evenimentului Descoperă Rowmania, Farmacia Vichi Farm – cu sprijinul partenerului Alphega Farmacie, au efectuat participanților măsurări ale vârstei arteriale și ale capacității pulmonare cu echipamente speciale și performante.

Aproximativ 250 de persoane au fost testate pe tot parcursul evenimentului, care a durat aproximativ 6 ore.

rawmania farmacie

”Duminică a fost o zi cu forfotă mare și toropeală, dar râul Mureș a mai potolit fierbințeala și ne-am bucurat, alături de câteva sute de albaiulieni, de mișcare în aer liber, la Descoperă Rowmania – o campanie națională care urmărește reconectarea oamenilor la natură, la sănătate, valorificarea patrimoniului hidrografic românesc, promovarea ecoturismului și a mișcării prin sportul cu vâsle, dar și o mai bună înțelegere și interpretare a naturii.

Pe tot parcursul evenimentului, Farmacia Vichi Farm – cu sprijinul partenerului Alphega Farmacie, au efectuat participanților măsurări ale vârstei arteriale și ale capacității pulmonare cu echipamente speciale performante. În jur de 250 de persoane au fost testate pe toată durata evenimentului, care a durat aproximativ 6 ore.

rawmania farmacie

<Starea de sănătate este cea care ne oferă posibilitatea de a ne adapta exigențelor mediului, și stă la baza confortului psihic și fizic. Însă un stil de viață sănătos înseamnă, în primul rând, să ne cunoaștem starea de sănătate, și în funcție de acest aspect să ne tratăm zilnic mintea cu gânduri pozitive și corpul cu hrană care ne face bine.

Având în vedere că boala cardiovasculară determină peste 42% din totalul deceselor din România, este necesar să fim mereu prezenți în mijlocul oamenilor, pentru a-i face conștienți de cauzele care produc bolile cardiovasculare și bolile de plămâni.

Rezultatele campaniilor pe care le-am derulat în Alba Iulia, încă de anul trecut, pe această teamă, ne-au arătat că oamenii au probleme de sănătate despre care nici nu știau. În 2018, am realizat peste 5500 testări și vom rămâne în continuare în mijlocul oamenilor cu acțiuni de conștientizare și prevenție>, a declarat managerul Vichi Farm, Radu Stoian, care susține menținerea unui stil de viață sănătos prin activități sportive.

Vârsta vasculară poate să fie mai mare decât vârsta cronologică

O persoană cu vârsta de 30 de ani poate avea o vârstă arterială mai mare cu 10-20 de ani. Persoanele sedentare, fumătorii, consumatorii cronici de alcool, persoanele supraponderale, persoanele supuse stresului cronic, cu istoric familial de boli cardiovasculare sau care deja suferă de diabet sau hipertensiune arterială, pot avea vârsta arterelor mai mare decât vârsta cronologică.

rawmania farmacie

Măsurarea vârstei arteriale se realizează cu un echipament neinvaziv, validat și certificat de instituții europene acreditate, care monitorizează 3 indicatori-pulsul, tensiunea și viteza de circulație a sângelui.

Bolile respiratorii, a treia cauză de deces în Uniunea Europeană

Cancerul pulmonar ocupă primul loc la mortalitatea cauzată de cancer în Europa. În România, au fost înregistrate 95 de decese la 100.000 de locuitori, țara noastră situându-se peste media europeană.

Persoanele care acuză dificultăți de respirație, adică simt că rămân fără suflu când urcă scările, care simt că nu au suficient aer, simt uneori o senzație de sufocare și de greutate în piept pot fi predispuse la boli respiratorii. Scopul seviciului nostru este de a identifica persoanele care prezintă riscuri ascunse de boli pulmonare și de BPOC (bronhopneumopatie obstructivă cronică)”, au declarat reprezentanții Farmaciei Vichi Farm.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax