Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

(P) Infrastructură de calitate şi implicare activă în viaţa comunităţii – coordonatele administraţiei liberale din comuna Unirea


Publicat

Comuna Unirea trece printr-un amplu proces de dezvoltare de când administraţia a fost preluată de echipa liberală condusă de Gheorghe Alba. An de an, noi investiţii sunt făcute pentru a creşte gradul de confort al locuitorilor şi pentru a le oferi condiţii demne de oraş, indiferent de satul în care locuiesc.

De la refacerea şi modernizarea infrastructurii rutiere, inclusiv a trotuarelor şi rigolelor şi până la realizarea reţelelor de apă şi canal, primarul liberal Gheorghe Alba s-a străduit să facă din comuna pe care o conduce un model de dezvoltare. Folosind fonduri europene, aceste investiţii au schimbat viaţa locuitorilor din toate satele aparţinătoare ale comunei.

Pe strazile din comună se circulă în conditii normale şi în siguranţă, locuinţele au apă potabilă, urmând a beneficia în curând şi de canalizare. Grija faţă de copii s-a materializat prin reabilitări şi dotări a instituţiilor de învăţământ, grija faţă de persoanele vârstnice a înlesnit oferirea de servicii sociale şi de sănătate îmbunătăţite, sportul şi cultura au fost susţinute pentru a crea un mediu propice dezvoltării armonioase a tinerilor din comună.

Lista străzilor reabilitate şi asfaltate este prea lungă pentru a fi redată în acest material. În schimb, putem menţiona că reţelele de apă sunt realizate în procent de peste 90% în Unirea I, Unirea II, Dumbrava, Măhăceni şi Inoc, iar în Ciugudul de Jos şi Ciugudul de Sus a fost deja finalizată, fiind realizate şi branşamentele la gospodăriile oamenilor. Lucrările la canalizare sunt deja finalizate în Unirea I, Inoc, Ciugudu de Jos şi Ciugudu de Sus (urmând a fi date curând în folosinţă) şi se apropie de final la Dumbrava, Măhăceni şi Unirea II.

Primarul Gheorghe Alba şi echipa liberală din Unirea se preocupă de fiecare aspect al vieţii din comuna lor. De aceea, au reabilitat dispensarul medical din comună iar, la Unirea I, au realizat un cămin de bătrâni, construit de la zero şi dotat cu toate cele necesare, ce oferă servicii de calitate celor aflaţi în nevoie. Educaţia este şi ea un subiect deosebit de important, mai ales că primarul este cadru didactic de meserie şi ştie cât de important este să poţi educa tinerii dintr-o comunitate într-un mediu prielnic, care să le ofere siguranţă şi confort pe perioada petrecută în clasă. Astfel, şcoala Gheorghe Maier din Unirea II a fost reabilitată termic, şcoala Avram Iancu Unirea a fost dotată cu centrală termică şi la toate locaţiile destinate învăţământului din comună s-au realizat lucrările de siguranţă cerute de standardele ISU, precum şi rampe de acces pentru personale cu dizabilităţi. Grădiniţa cu Program Normal din Unirea I a fost reabilitată parţial, iar o nouă grădiniţă se află în proces de construcţie. În plus, performanţa educaţională este recompensată şi stimulată la Unirea, astfel că Primăria acordă burse şcolare.

Pentru că o minte sănătoasă are nevoie de un trup sănătos, primarul Gheorghe Alba a creat condiţii pentru ca tinerii din comună să poată desfăşura activităţi sportive şi o bază sportivă nouă şi modernă a fost realizată în comună, fiind mândria echipei locale de fotbal Inter Unirea, care este şi ea susţinută de către administraţia locală liberală.

Infrastructura culturală a fost şi ea modernizată, iar ansamblurile locale de dansuri au fost sprijinite financiar, fiind încurajate să participe la concursuri judeţene şi naţionale, unde s-au remarcat de fiecare dată, făcând cinste comunei. Cultele religioase au fost şi ele sprijinite, iar la Unirea I şi Unirea II au fost construite capele mortuare, lucru posibil prin contributia enoriasilor cu aportul Primăriei. Căminul Cultural din Unirea II a fost reabilitat şi dotat cu toate cele necesare pentru funcţionare, iar la Căminul Cultural din Unirea I a fost montată o nouă centrală termică. Urmează să fie reabilitate Căminele Culturale din Inoc, Măhăceni şi Ciugudul de Jos, pentru care lucrările se află acum în faza de licitaţie.

Deşi a realizat multe alte lucruri în comună, precum amenajarea peisagistică a centrului comunei, achiziţia de utilaje pentru primărie şi chiar lucrări de decolmatare a mai multor văi ce trec prin comună, pentru a proteja bunurile oamenilor de efectele inundaţiilor care sunt tot mai imprevizibile, Gheorghe Alba şi-a propus să mai realizeze multe proiecte şi în noul mandat de primar. Deja a început cu reabilitarea şi extinderea localului Primăriei, iar multe alte proiecte au obţinut toate avizele necesare şi unele sunt deja în stadiul de licitaţie. Astfel, va continua cu decolmatarea şi amenajarea albiilor şi văilor din comună, şi va extinde canalizarea în Ciugudul de Jos şi Ciugudul de Sus. Modernizarea străzilor şi drumurilor principale şi secundare din comună va continua şi ea. În acest moment, se modernizează străzile din localităţile Dumbrava şi Măhăceni, urmând să fie asfaltate şi drumurile comunale dintre Dumbrava, Mahaceni şi Ciugudul de Jos, precum şi reabilitarea tuturor strazilor afectate de reţeaua de canalizare din Unirea II. Se doreşte şi realizarea de spaţii verzi şi spaţii de joacă pentru copii, precum şi schimbarea reţelei de iluminat public, modernizarea şi extinderea ei, astfel încât să crească eficienţa şi să scadă costurile. Extinderea reţelei de gaze naturale în Ciugudul de Jos şi Ciugudul de Sus va fi şi ea realizată în acest mandat, mai ales că proiectul tehnic este deja realizat, iar recentele modificări ale legislaţiei, susţinute de deputatul liberal de Alba Sorin Bumb, au uşurat foarte mult procesul de accesare a banilor necesari acestei investiţii.

Împreună cu președintele Ion Dumitrel putem dezvolta în continuare comuna noastră, pentru a crea un mediu sigur şi prosper pentru noi şi copiii noştri. Avem nevoie şi de sprijinul consilierilor locali şi judeţeni şi de aceea vă rugăm să votaţi candidaţii de pe listele de Consiliu Local şi Consiliu Judeţean ale PNL!

Împreună, om lângă om, umăr la umăr, vom putea continua dezvoltarea judeţului!

Comandat de Partidul Național Liberal, distribuit de SC  INDEPENDENT SRL – portal: https://alba24.ro SRL, cod unic mandatar financiar coordonator 21200012.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în ALBA până DUMINICĂ. Temperaturile cresc, dar nu scăpăm de ploi. Prognoza meteo de weekend, 2 – 4 octombrie

Publicat

Vremea se încălzește puțin în acest weekend, în județul Alba. De la maxime de 20-21 de grade Celsius, vineri, la 26-27 grade, duminică.

Nu scăpăm însă de ploi. Vineri sunt așteptate averse trecătoare în majoritatea zonelor din județ, iar duminică sunt anunțate ploi și furtuni. 

La munte, temperaturile maxime vor fi între 16 – 23 de grade la Șugag, respectiv 13 – 22 grade la Arieșeni.

Vă prezentăm condiții meteo în localități din județul Alba, în perioada 2 – 4 octombrie:

Vineri, 2 octombrie

Alba Iulia: minime de 9 grade Celsius, maxime de 21 grade Celsius; o aversă trecătoare

Sebeș: minime de 9 grade Celsius, maxime de 21 grade Celsius; mai cald

Șugag: minime de 8 grade Celsius, maxime de 16 grade Celsius; mai cald

Aiud: minime de 8 grade Celsius, maxime de 21 grade Celsius; o aversă trecătoare

Blaj: minime de 8 grade Celsius, maxime de 21 grade Celsius; o aversă trecătoare

Ocna Mureş: minime de 7 grade Celsius, maxime de 20 grade Celsius; o aversă trecătoare

Zlatna: minime de 8 grade Celsius, maxime de 20 grade Celsius; o aversă trecătoare

Abrud: minime de 7 grade Celsius, maxime de 17 grade Celsius; o aversă trecătoare

Cîmpeni: minime de 7 grade Celsius, maxime de 17 grade Celsius; o aversă trecătoare

Arieşeni: minime de 7 grade Celsius, maxime de 13 grade Celsius; o aversă trecătoare

Cugir: minime de 9 grade Celsius, maxime de 21 grade Celsius; mai cald

Sâmbătă, 3 octombrie

Alba Iulia: minime de 10 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; vreme cu nori și soare

Sebeș: minime de 11 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; vreme cu nori și soare

Șugag: minime de 12 grade Celsius, maxime de 20 grade Celsius; nori și soare

Aiud: minime 10 grade Celsius, maxime de 26 grade Celsius; vreme cu nori și soare

Blaj: minime de 10 grade Celsius, maxime de 26 grade Celsius; vreme cu nori și soare

Ocna Mureş: minime de 10 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; vreme cu nori și soare

Zlatna: minime de 11 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; nori și soare

Abrud: minime de 10 grade Celsius, maxime de 22 grade Celsius; nori și soare

Cîmpeni: minime de 10 grade Celsius, maxime de 22 grade Celsius; nori și soare

Arieşeni: minime de 11 grade Celsius, maxime de 19 grade Celsius; nori și soare

Cugir: minime de 11 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; vreme cu nori și soare

Duminică, 4 octombrie

Alba Iulia: minime de 13 grade Celsius, maxime de 27 grade Celsius; câteva averse și furtuni

Sebeș: minime de 13 grade Celsius, maxime de 27 grade Celsius; câteva averse și furtuni

Șugag: minime de 13 grade Celsius, maxime de 23 grade Celsius; câteva averse și furtuni

Aiud: minime de 14 grade Celsius, maxime de 27 grade Celsius; câteva averse și furtuni

Blaj: minime de 14 grade Celsius, maxime de 27 grade Celsius; câteva averse și furtuni

Ocna Mureş: minime de 13 grade Celsius, maxime de 27 grade Celsius; câteva averse și furtuni

Zlatna: minime de 13 grade Celsius, maxime de 26 grade Celsius; câteva averse

Abrud: minime de 12 grade Celsius, maxime de 25 grade Celsius; câteva averse și furtuni

Cîmpeni: minime de 12 grade Celsius, maxime de 25 grade Celsius; câteva averse și furtuni

Arieşeni: minime de 12 grade Celsius, maxime de 22 grade Celsius; câteva averse și furtuni

Cugir: minime de 13 grade Celsius, maxime de 27 grade Celsius; câteva averse și furtuni

sursa: accuweather.com

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Marcel Vela: Înființarea Poliției Animalelor, la Guvern. Consiliile Județene, obligate să asigure servicii de adăpostire

Publicat

vela

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela a susţinut joi, începând cu ora 16:30, o declaraţie de presă în care a explicat că proiectul Poliției Animalelor va intra joi în ședința de Guvern. Potrivit acestuia, consiliile județene vor fi obligate să asigure servicii de adăpostire a animalelor care se află într-o situație de pericol.

De asemenea, în cadrul funcțiilor de polițist cu atribuții în protecția animalelor vor putea fi încadrați, prin transfer, fără examen, medici veterinari din cadrul DSVSA. 

„Acest proiect (n.r. Poliția animalelor) are ca obiectiv adoptarea unor măsuri prin care să se asigure protecția animalelor și pentru a preveni relele tratamente aplicate animalelor sau abuzurile sau cruzimile care există în prezent înregistrate în toată țara asupra acestora.

Printre zonele pe care le abordează acest proiect, putem spune că stabilim un mecanism pentru a constata exact atunci când un animal se află într-o situație de pericol, astfel încât să putem emite ordin de plasare a animalului în adăpost. O altă zonă este pentru a reglementa situațiile care prezumă existența unui pericol pentru animale. Totodată stabilim elementele care trebuie să fie precizate în ordinul de plasare a animalelor în adăpost.

Pe lângă aceste prevederi veți mai regăsi instituirea unei sarcini către consiliile județene și Consiliul General al municipiului București, privind obligația de a asigura, cu caracter continuu și permanent, servicii publice de adăpostire a animalelor. 

Acest proiect va completa legea și va stabili un mecanism privind posibilitatea încadrării funcțiilor de polițist cu atribuții în protecția animalelor, prin transferuri, fără examen sau concurs, a medicilor veterinari din cadrul DSVSA, cu acordul acestora. 

Proiectul va stabili numărul și structura de posturi, prin ordin al ministrului, ce vor intra în componența Poliției Animalelor”, a precizat ministrul de interne Marcel Vela.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO ACCIDENT la Sebeș: O persoană rănită după un impact între trei autovehicule. O mașină a ajuns „suspendată” pe spațiul verde

Publicat

Un accident rutier în care au fost implicate trei autovehicule a avut loc joi, în jurul orei 16:15, pe o stradă din municipiul Sebeș. În urma evenimentului rutier a fost rănită o persoană. 

Potrivit IPJ Alba, accidentul a avut loc pe strada Valea Frumoasei. În urma impactului dintre cele trei automobile, o persoană a fost rănită.

Cauza probabilă a accidentului ar fi neasigurarea la schimbarea direcției de mers.

Foto: Cititor Alba24

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

UPDATE VIDEO: Inundații într-un bloc din Alba Iulia aflat în reabilitare. Ploile i-au suprins pe locatari fără acoperiș

Publicat

Locatarii unui bloc din cartierul Ampoi 1 din Alba Iulia se confruntă de câteva zile cu o situație neplăcută. Imobilul în care locuiesc se află în plină reabilitare termică, dar fix lucrarea care trebuia să le asigure un confort, le cauzează probleme. 

Mai exact, vechiul acoperiș a fost decoperat în totalitate, iar odată cu venirea ploilor, într-o bună parte din apartamente apa a început să se infiltreze, pe la colțurile pereților, pe tavan sau chiar pe la tocurile ușilor. 

UPDATE: „Primăria municipiului Alba Iulia a luat legătura cu constructorul Tobimar Construct SRL care execută lucrările și acesta a asigurat, de îndată, măsuri de protecție suplimentară a șarpantei.

După încetarea ploilor constructorul ne-a comunicat că va interveni cu echipe suplimentare de muncitori, printr-o mobilizare generală, pentru ca țigla să fie montată în cel mai scurt timp posibil.

Precizăm că lucrările la șarpanta blocului sunt finalizate în procent de 90%, fiind necesară apoi montarea învelitorii (țiglei).  Aceste lucrări au ca scop îmbunătățirea condițiilor de locuit și se realizează prin proiectul „Creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale din municipiul Alba Iulia – Bloc 8, strada Livezii”, finanțat din fonduri europene care prevede pentru reabilitarea termică a clădirii și placarea pereților exteriori cu polistiren și înlocuirea tâmplăriei de lemn sau metal cu tâmplărie tip PVC.

Se va lua legătura cu proprietarii apartamentelor afectate pentru înlăturarea disconfortului creat”, au transmis reprezentații Direcției Tehnice din cadrul Primăriei Alba Iulia.

Știrea inițială

O locatară a blocului, Lucia Tuhuț, a prezentat reporterilor alba24.ro, problemele cu care se confruntă locatarii de câteva zile.

Aceasta a declarat că de reabilitarea termică a blocului se ocupă Primăria Alba Iulia, iar constructorul este Tobimar. Femeia spune că vechiul acoperiș a fost dat jos în totalitate de către echipa de lucrători, dar țigla necesară pentru noul acoperiș încă nu a fost livrată constructorului.

Odată cu venirea ploilor, locatarii s-au trezit cu apa pe pereți. Situația este una neplăcută la etajul al patrulea al blocului, unde în apartamentul unui locatar apa a afectat toate colțurile locuinței.

Mai mult de atât, apa s-a infiltrat chiar și sub parchetul locuinței.

La etajul trei, în apartamentul unde locuiește Lucia Tuhuț, apa s-a inflitrat de asemenea.

Toate colțurile din cameră sunt ude, tavanul din baie la fel, și câteva pete de apă ”tronează” pe plafonul din bucătărie.

Localnicii spun că apa a ajuns până în subsolul blocului unde s-au format și câteva bălți.

De menționat este faptul că, Tobinar, constructorul s-a sesizat și a trimis o echipă în plus de la Sibiu, care joi, 1 octombrie monta o folie de protecție provizorie pentru ca apa de ploaie să nu îi mai afecteze pe locatari până la montarea noului acoperiș.

Un reportaj realizat de Cristian Panu și Raul Baciu – alba24.ro.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate