Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

(P) Mașină de spălat cu încărcare frontală versus mașină de spălat cu încărcare verticală: care este mai bună?

Publicat

Dacă a venit momentul să cumperi o mașină de spălat rufe nouă, de unde știi ce tip să alegi? Poți alege dintre o mașină de spălat cu încărcare verticală sau o mașină de spălat cu încărcare frontală.

Pentru cea mai lungă perioadă de timp, mașinile de spălat cu încărcare verticală au fost singura opțiune, dar acum a existat o creștere puternică a mașinilor de spălat cu încărcare verticală.

Fiecare dintre ele vine cu avantaje și dezavantaje, dar care dintre ele este mai bună? Iată câteva răspunsuri.

Mașină de spălat rufe cu încărcare verticală

Avantaje:

·        Încarci și descarci aparatul cu puțin efort

·        Poți adăuga cu ușurință mai multe articole vestimentare la mijlocul ciclului

·        Cicluri mai rapide decât la mașinile de spălat cu încărcare frontală

Dezavantaje:

·        Folosește mai multă apă și detergent decât modelele cu încărcare frontală

·        Articolele de îmbrăcăminte sau așternuturile mai grele pot fi prea voluminoase pentru a încăpea

·        Tamburul poate produce uneori foarte mult zgomot

·        Necesită o spălătorie mai mare sau spațiu de instalare mai mare (nu poate fi suprapusă)

O mașină de spălat rufe cu încărcare verticală oferă o gamă utilă de cicluri de spălare într-un mod relativ ergonomic. Înălțimea aparatului facilitează încărcarea și descărcarea mașinii, iar majoritatea aparatelor dispun acces la ciclul de spălare, dacă ulterior pornirii găsești o șosetă sau un tricou lăsat în urmă.

Deoarece mașinile cu încărcare verticală înmoaie hainele pe toată durata ciclului de spălare, acestea folosesc o cantitate considerabilă de apă.

Mașina de spălat cu încărcare verticală poate curăța hainele într-un timp mai scurt decât o mașină cu încărcare frontală, dar este mai dură cu țesăturile și necesită mai mult detergent pentru a îndepărta petele.

Acestea pot fi zgomotoase la funcționare, în funcție de modul în care sunt instalate și de modul în care încarci mașina de spălat rufe. Dacă supraîncărci aparatul și încerci să înghesui lucruri în interior, se poate ca tamburul să nu se mai rotească și să nu mai funcționeze corect.

Și dacă spațiul este un motiv de îngrijorare, mașinile de spălat cu încărcare verticală nu sunt, în general, stivuibile, deci aparatele trebuie instalate una lângă alta. Un set cu mașină de spălat și uscător va avea nevoie de spațiu considerabil pentru instalare.

Mașină de spălat rufe cu încărcare frontală

Avantaje:

·        Ideală pentru spălarea oricărui tip de material, de la produse delicate până la articole voluminoase

·        Eficientă energetic, folosește mai puțină apă decât o mașină de spălat rufe cu încărcare verticală

·        Poate fi stivuită sau instalat una lângă alta

Dezavantaje:

·        Garniturile ușilor necesită curățare de rutină

·        Nu se poate opri sau adăuga întotdeauna un articol suplimentar la mijlocul ciclului

·        Încărcarea și descărcarea necesită mai multă aplecare (cu excepția cazului în care adaugi un piedestal sub)

Mașinile de spălat cu încărcare frontală oferă o varietate de funcții de curățare și niveluri de capacitate. Tamburul este mai mare decât cel ale unei mașini cu încărcare verticală, deseori capabil să încapă până la 20 de kilograme de rufe.

O mașină de spălat cu încărcare frontală rotește hainele în direcții diferite folosind o cantitate minimă de apă, în loc să scufunde complet țesăturile. Fiecare îmbrăcăminte este aruncată în apă iar și iar pe măsură ce tamburul se rotește, ceea ce se dovedește a fi mult mai blând cu hainele.

Spre deosebire de mașinile cu încărcare verticală, mașinile de spălat cu încărcare frontală pot fi stivuite pentru a economisi spațiu.

Există foarte puține dezavantaje la o mașină de spălat rufe cu încărcare frontală, dar o problemă poate fi întreținerea pe care o necesită garnitura de cauciuc pentru anumite modele de mașini de spălat. aceasta poate prinde picături de apă în interior, ceea ce poate împiedica uscarea completă și poate duce la dezvoltarea de mucegai dacă umiditatea nu este ștearsă în mod regulat.

Majoritatea mașinilor de spălat cu încărcare frontală blochează ușa la începutul fiecărui ciclu pentru a preveni scurgerea apei, iar acest lucru poate împiedica utilizatorul să adauge un articol de îmbrăcăminte de ultim moment. Cu toate acestea unele modele noi de mașini de spălat au o funcție de „pauză” care îți va permite să oprești ciclul dacă este necesar.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax