Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

(P) Mașină de spălat cu încărcare frontală versus mașină de spălat cu încărcare verticală: care este mai bună?


Publicat

Dacă a venit momentul să cumperi o mașină de spălat rufe nouă, de unde știi ce tip să alegi? Poți alege dintre o mașină de spălat cu încărcare verticală sau o mașină de spălat cu încărcare frontală.

Pentru cea mai lungă perioadă de timp, mașinile de spălat cu încărcare verticală au fost singura opțiune, dar acum a existat o creștere puternică a mașinilor de spălat cu încărcare verticală.

Fiecare dintre ele vine cu avantaje și dezavantaje, dar care dintre ele este mai bună? Iată câteva răspunsuri.

Mașină de spălat rufe cu încărcare verticală

Avantaje:

·        Încarci și descarci aparatul cu puțin efort

·        Poți adăuga cu ușurință mai multe articole vestimentare la mijlocul ciclului

·        Cicluri mai rapide decât la mașinile de spălat cu încărcare frontală

Dezavantaje:

·        Folosește mai multă apă și detergent decât modelele cu încărcare frontală

·        Articolele de îmbrăcăminte sau așternuturile mai grele pot fi prea voluminoase pentru a încăpea

·        Tamburul poate produce uneori foarte mult zgomot

·        Necesită o spălătorie mai mare sau spațiu de instalare mai mare (nu poate fi suprapusă)

O mașină de spălat rufe cu încărcare verticală oferă o gamă utilă de cicluri de spălare într-un mod relativ ergonomic. Înălțimea aparatului facilitează încărcarea și descărcarea mașinii, iar majoritatea aparatelor dispun acces la ciclul de spălare, dacă ulterior pornirii găsești o șosetă sau un tricou lăsat în urmă.

Deoarece mașinile cu încărcare verticală înmoaie hainele pe toată durata ciclului de spălare, acestea folosesc o cantitate considerabilă de apă.

Mașina de spălat cu încărcare verticală poate curăța hainele într-un timp mai scurt decât o mașină cu încărcare frontală, dar este mai dură cu țesăturile și necesită mai mult detergent pentru a îndepărta petele.

Acestea pot fi zgomotoase la funcționare, în funcție de modul în care sunt instalate și de modul în care încarci mașina de spălat rufe. Dacă supraîncărci aparatul și încerci să înghesui lucruri în interior, se poate ca tamburul să nu se mai rotească și să nu mai funcționeze corect.

Și dacă spațiul este un motiv de îngrijorare, mașinile de spălat cu încărcare verticală nu sunt, în general, stivuibile, deci aparatele trebuie instalate una lângă alta. Un set cu mașină de spălat și uscător va avea nevoie de spațiu considerabil pentru instalare.

Mașină de spălat rufe cu încărcare frontală

Avantaje:

·        Ideală pentru spălarea oricărui tip de material, de la produse delicate până la articole voluminoase

·        Eficientă energetic, folosește mai puțină apă decât o mașină de spălat rufe cu încărcare verticală

·        Poate fi stivuită sau instalat una lângă alta

Dezavantaje:

·        Garniturile ușilor necesită curățare de rutină

·        Nu se poate opri sau adăuga întotdeauna un articol suplimentar la mijlocul ciclului

·        Încărcarea și descărcarea necesită mai multă aplecare (cu excepția cazului în care adaugi un piedestal sub)

Mașinile de spălat cu încărcare frontală oferă o varietate de funcții de curățare și niveluri de capacitate. Tamburul este mai mare decât cel ale unei mașini cu încărcare verticală, deseori capabil să încapă până la 20 de kilograme de rufe.

O mașină de spălat cu încărcare frontală rotește hainele în direcții diferite folosind o cantitate minimă de apă, în loc să scufunde complet țesăturile. Fiecare îmbrăcăminte este aruncată în apă iar și iar pe măsură ce tamburul se rotește, ceea ce se dovedește a fi mult mai blând cu hainele.

Spre deosebire de mașinile cu încărcare verticală, mașinile de spălat cu încărcare frontală pot fi stivuite pentru a economisi spațiu.

Există foarte puține dezavantaje la o mașină de spălat rufe cu încărcare frontală, dar o problemă poate fi întreținerea pe care o necesită garnitura de cauciuc pentru anumite modele de mașini de spălat. aceasta poate prinde picături de apă în interior, ceea ce poate împiedica uscarea completă și poate duce la dezvoltarea de mucegai dacă umiditatea nu este ștearsă în mod regulat.

Majoritatea mașinilor de spălat cu încărcare frontală blochează ușa la începutul fiecărui ciclu pentru a preveni scurgerea apei, iar acest lucru poate împiedica utilizatorul să adauge un articol de îmbrăcăminte de ultim moment. Cu toate acestea unele modele noi de mașini de spălat au o funcție de „pauză” care îți va permite să oprești ciclul dacă este necesar.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Ludovic Orban: Între mine și Klaus Iohannis nu mai există nici un parteneriat. Luni îmi depun demisia de la Camera Deputaților

Publicat

”Din momentul de față între Ludovic Orban și Klaus Iohannis nu mai există nici un parteneriat. Luni îmi voi depune demisia” a spus Ludovic Orban, după anunțarea rezultatelor votului. 

Este vorba despre demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților.

”Demisia mea va fi luni la prima oră pe masa președinetului ales Florin Cîțu”, a adăugat acesta.

Orban a pierdut președinția PNL, în fața lui Florin Cîțu.

Vezi și: Forin Cîțu este NOUL PREȘEDINTE al PNL. Ludovic Orban pierde partidul la aproape 1.000 de voturi. Cum a fost ”ziua dezbinării”

Declarații Ludovic Orban:

„Încep prin a le mulțumi colegilor care mi-au acprdat încrederea în condițiile în care s-a desfășurat acest congres.

Îl felicit pe Florin Cîțu. Am apărat valorile liberale și am cționat pentru a pune în practică idealurile liberale, voi rămâne constat pentru apărarea valorilor liberale și voi contina să acționez așa cum am făcut-o și până acum”

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Forin Cîțu este NOUL PREȘEDINTE al PNL. Ludovic Orban pierde partidul la aproape 1.000 de voturi. Cum a fost ”ziua dezbinării”

Publicat

Florin Cîțu este noul președinte al PNL Alba, reușind să îl învingă pe Ludovic Orban, la capărut unui congres presărat de scandaluri, în tonul campaniei electorale interne care s-a încheiat. 

Numărul de voturi obținut de fiecare candidat: 2878 de voturi Florin Cîțu, 1898 de voturi Ludovic Orban. 72 de voturi au fost nule. 

Acesta este deznodământul de etapă al luptei extrem de dure, dintre taberele din PNL.

Competiția internă, de fapt un adevărat război politic, a creat o criză politică în guvern și a creat o mulțime de blocaje în activitatea tuturor insituțiilor.

PNL a fost împărțit în două tabere: cea a lui Ludovic Orban și cea a lui Florin Cîțu.

Războiul a fost dus la extrem și a răbufnit în toată țara, nu doar în interiorul partidului.

Timp de câteva luni, liberalii s-au luptat între ei mai dur decât s-au luptat cu adversarii politici ”tradiționali”.

În plin val 4, liberalii s-au adunat în număr de aproximativ 5.000, în aceeași zi în care Bucureștiul a depășit incidența de 4 cazuri la mia de locuitori.

Citește și: Liberalii s-au înghesuit la cabinele de vot și au uitat de reguli. Florin Cîțu: ”Este ok. Totul a fost organizat bine”

Ruptura din interiorul partidului s-a văzut și în sală.

Într-o atmosferă de stadion, cu huiduieli și urale, cei doi candidați și susținătorii lor au încercat să își țină discursurile.

Majoritatea au vorbit despre unitate, într-o contradicție evidentă cu ce se întâmpla de fapt în sală.

Ce a spus Cîțu

Susținătorii lui Orban, i-au scandat numele în timpul discursului președintelui Iohannis și l-au huiduit pe Florin Cîțu.

A fost nevoie de apeluri din partea lui Theodor Stolojan și chiar din partea lui Organ, pentru ca acesta să își poată continua discursul.

Huiduileile l-au descumpănit și chiar l-au enervat pe Florin Cîțu.

„Ludovic Orban a avut un rol important pentru partid, îl apreciez pentru lucrurile bune, aşa cum l-am taxat de fiecare dată pentru lucrurile proaste. Acum, PNL trebuie să facă o alegere care să ducă partidul la alt nivel.

Nu este o luptă personală, este o luptă pentru a imprima un traiect nou pentru partidul nostru.

Eu ştiu că şi contracandidatul meu conştientizează acest lucru, dar refuză să o accepte, pentru că în joc este cariera sa politică şi funcţia de preşedinte al PNL”, a spus Florin Cîţu, în discursul prin care şi-a prezentat moţiunea cu care candidează la şefia partidului, „România liberală”.

Ce a spus Orban

”Din punct de vedere moral, al opiniei publice, Ludovic Orban a câștigat această competiție. O știți toți. Gândiți-vă la binele PNL când luați decizia de vot.

Azi avem de ales între o variantă relativ bună și una evident proastă. Vă îndemn să votați nu cu cel care a provocat criza, ci cu cel care are puterea să rezolve criza.

Nu votați cu cel care de trei luni s-a dus în cap, cu cel care a făcut ca PNL să piardă 8 procente în intenția de vot. Votați cu cel care a crescut alături de voi, a participat la toate bătăliile, are forța și inteligența de a duce PNL la victorie! Doamne-ajută!

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Cum au votat cei 146 de delegați ai PNL Alba la Congresul PNL. A lipsit doar Oana Badea, bolnavă de Covid

Publicat

146 de delegați ai PNL Alba au participat sâmbătă la congresul PNL. Din discuțiile interne, majoritatea acestora au votat cu Florin Cîțu, au declarat surse din partid, pentru Alba24.

De altfel, atât Florin Roman cât și Ion Dumitrel au decis să îl susțină pe premier, în competiția cu Ludovic Orban. 

Delegația din Alba este una dintre primele 4 cele mai numeroase la nivel național, numărul de delegați fiind stabilit în funcție de rezultatele obținute anterior la alegeri.

Din numărul total de delegați alocat organizației din Alba, a lipsit doar unul.

Este vorba despre primarul municipiului Aiud, Oana Badea, bolnavă de COVID-19.

Prin absența acesteia, Cîțu a pierdut un vot. Oana Badea și-a exprimat preferința pentru premier cu prilejul conferinței județene de alegeri a partidului.

Majoritatea delegaților s-au dus la București încă de vineri, cu mașinile personale.

Organizatorii au închiriat și un microbuz de 18 locuri, însă doar 8 liberali au apelat la acest mijloc de deplasare.

Imediat după vot, liberalii din Alba au plecat spre hotelurile unde sunt cazați, sau spre terasele din centrul vechi al Capitalei, în așteptarea rezultatelor de la scrutinul intern.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

De la ”Întregalde”, la New York. Filmul lui Radu Muntean va fi proiectat la cel mai important festival din SUA

Publicat

„Babardeală cu bucluc sau porno balamuc” de Radu Jude şi „Întregalde” de Radu Muntean vor fi proiectate în selecţia oficială a Festivalului de Film de la New York, care se desfăşoară până în 10 octombrie.

La cea de-a 59-a ediţie a festivalului New York Film Festival, în selecţia oficială a festivalului, care cuprinde 32 de filme din 31 de ţări, figurează şi două dintre cele mai importante pelicule româneşti lansate anul acesta.

Filmul ”Întregalde” va fi vizionat în zilele de 5 şi 6 octombrie la  Alice Tully Hall şi Francesca Beale Theater, dar şi la Howard Gilman Theater.

„Babardeală cu bucluc sau porno balamuc” va fi proiectat sâmbătă și duminică (25 și 26 septembrie).

Citește și: Luca Sabin, săteanul din Apuseni devenit revelația filmului ”Întregalde”. Actorul care a văzut prima dată o cameră la 79 de ani

Festivalul de Film de la New York este, probabil, cel mai important festival de film organizat în Statele Unite ale Americii şi una dintre cele mai longevive iniţiative de acest gen.

Prima ediţie a avut loc în anul 1963 cu sprijinul Lincoln Center, care a continuat până astăzi să organizeze proiectul şi să găzduiască proiecţiile de film.

O parte a echipei de creaţie a filmului „Întregalde” din care fac parte, alături de regizorul Radu Muntean, actorii Maria Popistaşu şi Alexandru Bogdan şi scenaristul Alexandru Baciu, va ajunge la New York cu sprijinul ICR. Cei patru invitaţi vor deschide cele două proiecţii ale filmului şi vor susţine sesiuni de Q&A după proiecţii.

;

Filmul urmărește trei prieteni aflați într-o excursie umanitară, iarna, cu un jeep, pe drumurile de munte neasfaltate ale satului Întregalde, județul Alba, unde întâlnesc un bătrân singur pe care încearcă să-l ajute să ajungă la gaterul unde pretinde că lucrează.

Când mașina lor rămâne blocată într-un șanț în pădure, gaterul se dovedește abandonat, iar ei sunt nevoiți să petreacă noaptea împreună cu bătrânul senil, lucru care îi face să-și reconsidere ideile despre empatie și generozitate. ab24

”Sigur că în filmele pe care le-am făcut am vorbit despre teme care mă preocupau la momentele respective, dar n-aș merge până acolo încât să spun că au fost filme autobiografice.

În cazul ultimului film, e un subiect la care mă gândesc de aproape 10 ani, am fost în prima prospecție în 2012, chiar în localitatea Întregalde, ca parte dintr-o expediție umanitară de Crăciun.

Dacă vrei, ca majoritatea filmelor mele și acesta pornește de la o dilemă morală: care sunt limitele altruismului atunci când se pune problema propriei supraviețuiri” a spus Radu Muntean, într-un interviu acordat Libertatea.ro.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate