Connect with us
Advertisement

Actualitate

(P) Pregătește-te de vară cu cele mai delicioase băuturi: Rețete de cocktail-uri cu rom Bumbu

cocktail rom Bumbu

Publicat

Deși romul Bumbu poate fi băut simplu sau cu gheață, este renumit în întreaga lume pentru calitatea sa înaltă și, de asemenea, pentru că poate fi transformat într-un număr infinit de mix-uri și cocktail-uri, precum cele pe care vi le vom arăta în continuare.

Înainte de asta, însă, haideți să aflăm mai multe împreună despre romul Bumbu.

Istorie

Bumbu face parte din istoria romului din Caraibe. Acesta se bazează pe rețetele originale elaborate de comercianți și călători în secolele XVI și XVII, care aveau obiceiul de a amesteca condimente în romul lor – o practică unică în regiune, într-o perioadă în care condimentele valorau aur.

Caracteristici

Rom amestecat cu ingrediente din 8 țări atent selecționate de maeștrii distilatori: romuri din Barbados, Brazilia, Costa Rica, Republica Dominicană, Salvador, Guyana și Honduras contribuie la semnătura aromatică unică a lui Bumbu.

Designul unic, autentic și istoric al sticlei Bumbu este decorat cu o cruce metalică opacă.

Descriere

Bumbu este un rom fabricat în loturi mici într-o distilerie din secolul al XIX-lea din Barbados (fondată în 1893). Se bazează pe o rețetă veche de 400 de ani, folosită de marinarii și comercianții coloniali din Indiile de Vest, care amestecau fructe și condimente din Caraibe cu romul lor și care i-au dat numele.

Pentru a produce fiecare lot mic de Bumbu, se distilează mai întâi trestia de zahăr cultivată în opt țări diferite din Caraibe și America Latină. Aceste romuri sunt învechite timp de până la 15 ani în butoaie de stejar american ex-Bourbon, folosind apă filtrată din calcarul natural de corali din Barbados.

Bumbu Rum Co. cu gama sa, Bumbu original și referința XO, ultima sa lansare (un rom rafinat fabricat manual în Panama din trestie de zahăr cultivată local, învechit până la 18 ani și finisat în butoaie de sherry) celebrează această recunoaștere prin reafirmarea calității sale.

Haideți să vedem acum 5 rețete de cocktail-uri cu rom Bumbu

1. Margarita cu căpșuni proaspete cu Rom Bumbu

Pentru a prepara acest cocktail veți avea nevoie de:

– 10 căpșuni mici.

– 60 de mililitri de rom Bumbu.

– 15 mililitri de suc de căpșuni.

– 45 mililitri de suc de lămâie.

– 1 lingură de zahăr.

– 5 cuburi de gheață (nu tare).

Se pun toate ingredientele într-un blender și se amestecă până când căpșunile sunt cremă și gheața este zdrobită. Se servește într-un pahar și se decorează cu o căpșună pe margine. Delicios și ideal pentru zilele călduroase în care o băutură rece este mai mult decât necesară. Dacă vreți să încercați ceva nou, dați-i drumul.

2. Sorbet de rom cu ananas

Acest cocktail delicios se prepară cu:

– 20 ml. de rom Bumbu

– 10 ml. de suc de lămâie.

– 10 ml. de suc de portocale.

– un sfert de ananas congelat, în prealabil decojit și tocat.

– 20 gr. de zahăr.

Pentru a-l prepara, puneți totul într-un pahar de mixaj și amestecați până când totul este bine integrat.

Se toarnă gheață într-un pahar și se amestecă. În doar câteva secunde veți avea un cocktail cu adevărat gustos și rafinat. O altă opțiune excelentă pentru a vă încânta palatul cu acest minunat rom.

3. Steagul columbian

– 1 parte rom Bumbu

– 1 parte Curaçao albastru

– 1 parte grenadină.

– 4 părți suc de portocale.

– 1 felie de lime

– Gheață pisată.

Se amestecă romul cu sucul de portocale într-un decantor. Puneți un strat de gheață pisată pe fundul unui pahar și adăugați grenadină. Adăugați un alt strat de gheață pisată și Curaçao albastru. Se adaugă felia de lămâie sau de portocală și se lasă să plutească. Adăugați un alt strat de gheață și adăugați treptat amestecul de rom și portocale.

4. Mojito cu rom Bumbu și fructul pasiunii

Pentru a prepara acest cocktail tropical veți avea nevoie de:

– 20 ml. de rom Bumbu.

– O bucată de lămâie verde.

– 2 frunze de mentă

– Zahăr după gust.

– Apă minerală carbogazoasă

– ½ fructul pasiunii.

– Gheață.

Puneți într-un pahar feliile de lămâie și menta. Se amestecă și se apasă ușor pentru a extrage esența din mentă. Adăugați zahărul, pulpa fructului pasiunii și romul. Adăugați gheață și completați cu apă minerală.

5. Rom Bumbu și Coca-Cola

Acesta nu este un cocktail propriu-zis, dar este una dintre cele mai consumate băuturi din lume. Pentru a-l prepara, avem nevoie de Ron Bumbu, cola, gheață și o lingură de suc de lămâie. Pur și simplu delicios. Acum tot ce trebuie să faceți este să vă găsiți sticla de Rom Bumbu la cel mai bun preț și să începeți să vă pregătiți să faceți minuni cu acest elixir delicios.

Pentru cei care nu apreciază un rom Bumbu (da, și noi suntem uimiți că există), dar în schimb preferă coniacul, iată alte câteva rețete de cocktail-uri cu coniac pentru această vară. Vă vine să credeți sau nu, nici coniacul nu se bea doar simplu.

1. Cocktail japonez

Ingrediente

– 60 ml. de coniac

– 8 ml. de sirop de migdale

– 2 stropi de bitter

– Gheață pisată

Preparare

– Puneți cuburile de gheață și toate ingredientele lichide într-un shaker de cocktail.

– Se agită energic.

– Se servește într-un pahar răcit.

– Se ornează cu o felie de lămâie.

2. Lady Love

– 30 ml. de coniac

– 30 ml. de Curaçao

– 15 ml. sirop de căpșuni

– 30 ml. de Porto

– 8 ml. de cremă de mentă albă

– Gheață pisată

Preparare:

– Adăugați cuburile de gheață și toate ingredientele lichide într-un shaker de cocktail.

– Se agită energic

– Se servește într-un pahar coupe

– Se ornează cu una sau două cireșe

3. Horse’s Neck

– 45 ml. coniac

– 3 picături de bitter de Angostura

– 120 ml. de Ginger Ale

– Twist de lămâie

– Gheață

Preparare:

– Într-un shaker de cocktailuri se adaugă gheața, coniacul și bitterul.

– Se amestecă bine, se strecoară și se servește într-un pahar Collins cu cuburi de gheață.

– Finalizați servirea cu ginger ale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement