Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Retur de foc pentru CFR Cluj în playoff-ul Champions League (P)

Publicat

slavia praga

CFR Cluj și Slavia Praga au încheiat primul meci din playoff-ul pentru Champions League, cehii ieșind victorioși de pe teren. Scorul meciului dintre campioana României și cea a Cehiei a fost de 1-0 în favoarea celei din urma și se anunța un retur de foc la Praga.

Noul format al Ligii Campionilor permite ca un număr restrans de echipe să mai ajungă în grupe în urma disputării tururilor de calificare. Astfel, șase echipe vor mai putea intra în grupe, pe langă cele 26 deja calificate direct. CFR Cluj ar putea fi una dintre aceste formații care ar pătrunde printre cele mai bune 32 de echipe din Europa, dar pentru a face asta are nevoie de un retur exemplar.

Echipa antrenată de Dan Petrescu a fost cea care a evoluat mai timid și a fost de ajuns o singură neatenție în defensivă pentru a pierde cu 0-1. După golul de la sfârșitul săptămânii trecute, Nicolae Stanciu a ieșit din nou în relief, acesta a executat un corner și un șut de la 20 de metri al lui Lukas Masopust a făcut diferența. Aceasta a fost faza care a dus la golul primit de ardeleni. Nu a fost și singura oportunitate de a schimba soarta meciului, Billel Omrani, golgheterul la zi al preliminariilor Ligii Campionilor a ratat o lovitură de pedeapsă spre finalul meciului. În minutul 79, acesta a fost faultat în careu, dar a executat în colțul stânga al portarului și acesta din urma a respins.

CFR nu a revenit niciodată dupa ce a pierdut acasă

În cei zece ani de cand a început să fie prezentă aproape an de an în cupele europene, CFR Cluj nu a reușit să întoarcă niciodată scorul dupa ce a pierdut acasă. Au fost cinci asemenea situații, din care campioana României nu a avut replică în manșa a doua. Cea mai recentă s-a disputat în ediția anterioară a cupelor europene, atunci când CFR Cluj a dat peste cap calculele site-urilor de pariuri sportive ponturi, cât și a hârtiei și pierdea în dubla manșă în fața luxemburghezilor de la F91 Dudelange.

Există și parți bune, în aceasta ediție există antedecente cu formația clujeană care s-a calificat după ce a pierdut prima manșă. S-a întâmplat în chiar primul tur preliminar, când a fost învinsă cu 1-0 de FC Astana, în Kazahstan, dar a revenit și s-a impus cu 3-1 acasă.

Slavia Praga este neinvinsă în fața echipelor din România

Fotbalul din Cehia și cel din Romania a mai avut ciocniri în ultimul timp. Cea mai recentă datează din turul al treilea preliminar al acestei ediții de Europa League, când FCSB a învins-o cu 1-0 pe Mlada Boleslav și s-a calificat în playoff. Totuși, Slavia Praga este neînvinsă în duelurile pe care le-a avut contra echipelor romanești în cupele europene. În șapte meciuri, inclusiv cel de la Cluj, campioana en-titre a 1.Liga a reușit să obțină trei victorii și patru rezultate de egalitate.

În urmă cu 20 de ani, Slavia o întalnea pe Steaua Bucuresti, echipă pe care o învingea în turul al treilea al Cupei Uefa, 4-1 acasă și 1-1 în deplasare.

Aceleași echipe s-au întalnit și în sezonul 2007/08, dar de data aceasta în grupele Ligii, formația din Cehia reușea și atunci să câștige cu 2-1 meciul jucat acasă și să remizeze la București. Exceptând duelul de marți seara de la Cluj, cea mai recentă confruntare dintre Slavia și o echipă din Romania a avut loc în urma cu 11 ani. Slavia Praga o elimina pe FC Vaslui din turul I al Cupei Uefa și se califica în grupe după două rezultate de egalitate.

Slavia Praga – Steaua Bucuresti 4-1 / 1-1
Slavia Praga – Steaua Bucuresti 2-1 / 1-1
Slavia Praga – FC Vaslui 0-0 / 1-1
Slavia Praga – CFR Cluj 1-0

Meciul retur al playoff-ului Ligii Campionilor, dintre Slavia Praga si CFR Cluj, va avea loc pe 28 august 2019, pe “Sinobo Stadium”, de la ora 22:00. Meciul pleacă de la scorul de 1-0 pentru campioana Cehiei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax