Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ALEGERI LOCALE: Simone Albani, proiect de consilier local: Alba Iulia – un „port” pentru afacerile creative

Publicat

Un consilier local trebuie să îşi asume proiecte ca un gospodar veritabil. De prea multe ori, consilierii se limitează doar la o activitate aşa-zis „legislativă” sau preferă să se piardă în hârţogăria de la tot felul de comisii. Unii descoperă, din păcate, chiar o plăcere şi un interes în puterea pe care o au să manevreze aceste hârtii.

Primarul nu trebuie să fie singurul „gospodar”. Consilierii au şi ei acest rol. Când spun gospodar, nu mă refer doar la a identifica gropi şi borduri stricate – deşi e şi asta important. E vorba însă de a gândi proiecte pentru comunitate, de a găsi resurse pentru ele şi de a câştiga şi sprijin politic. Exemplul cel mai bun sunt locurile de muncă. Legat de asta, consilierii trebuie să îşi facă propria agendă şi să meargă să vorbească la rândul lor cu firme, case de comerţ şi investitori. Ei pot convinge, pot fi un liant, pot prezenta oportunităţi de afaceri ale oraşului. Evident, pentru asta e nevoie ca acolo să fie consilieri cu o anumită pregătire şi care să înţeleagă că lucrează pentru oameni.

Eu mi-am propus pentru candidatura mea la Consiliul Local Alba din partea echipei USL să sprijin mai ales domeniile turismului şi serviciile, în general. Cred că e nevoie de industrie pentru Alba Iulia, dar viziunea mea despre oraş este de oraş cochet, liniştit, care poate atrage mici întreprinzători, afaceri creative şi bazate pe multă valoare adăugată. Ambientul cultural şi natural, precum şi turismul oferă un mediu excelent pentru aşa ceva.

Cred că Alba Iulia nu trebuie doar mai mult promovată ca pol de interes turistic în România şi în Centrul Europei; ci cred că trebuie făcută şi o promovare ca destinaţie de afaceri care se îmbină cu creativitatea şi cultura. Alba Iulia poate deveni un „port” al afacerilor pentru tineri, artişti plastici, întreprinderi culturale, al turismului cultural. Iar asta poate fi doar un nucleu pentru o dezvoltare sănătoasă.

Pentru toate acestea, nu sunt suficiente planuri pe hârtie şi dezbateri la primărie. Consilierii trebuie să iasă din clădirea unde se duc acum doar de 2-3 ori pe lună şi să meargă pe teren, la muncă. Trebuie să fie o muncă adevărată, de 8 ore şi, mai mult, cu mapa în mână, cu argumentele tot timpul la tine, pentru a convinge investitori sau instituţii de cultură şi turism în acest caz să vină în Alba Iulia. Vizitele de „lucru” în străinătate, care acum sunt folosite de mulţi doar ca vacanţe, trebuie transformate de consilieri în vizite de afaceri pentru oraş.

Sunt convins că voi aduce, odată cu noua echipă PNL şi USL, acest spirit la primăria Alba Iulia. Primarul, mai ales că va fi probabil unul nou, nu trebuie să fie singur în ce face sau nu trebuie să fie arogant în a-şi asuma de unul singur tot. A trecut vremea în care la umbra primarului nu mai creşte nimic. Un om nu poate conduce singur oraşul, pentru că înseamnă că de fapt îl conduce doar pentru el – aşa cum se întâmplă acum.

Simone ALBANI

N.r. Responsabilitatea materialelor din secţiunea „Alegeri Locale” aparţine în exclusivitate semnatarilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. TH

    vineri, 04.05.2012 at 10:28

    FOARTE BINE!…………….SUCCES!!!

  2. constantin

    miercuri, 09.05.2012 at 12:36

    Ma intreb cine-i scrie domnului Albani articolele din ziar. In rest, succes pe toate fronturile!

  3. Boss_619

    vineri, 11.05.2012 at 10:34

    Felicitari Domnu Albani , nu va luati dupa toate lichelele din alte partide;)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax