Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

(P) Top gadgeturi de pus în bagajul de vacanță

top gadgeturi de pus în bagajul de vacanță

Publicat

Vara este perioada ideală în care poți explora în voie locuri noi. Poți încerca o plimbare scurtă pe dealurile înverzite ale Toscanei sau o baie răcoroasă pe o plajă sălbatică din Grecia. Orice ai alege să faci în vacanță, tehnologia îți vine în ajutor pentru a-ți face experiența de neuitat.

Pentru că ne bucurăm de vacanțe nu doar când suntem acolo, ci și mult timp după, este important să te asiguri că fotografiile pe care le faci sunt de bună calitate.

Primele dispozitive pe care e musai să le ai în bagaj sunt telefonul și un laptop performant. Printre sugestiile noastre, cu un raport calitate-preț excelent, se numără iphone 13 și macbook air 13 inch.

Telefonul te ajută să capturezi cele mai frumoase imagini, în timp ce pe laptop le poți prelucra în voie, pentru a le aduce la cea mai bună formă a lor.

Acum că ai dispozitivele de bază în valiză, lasă-ne să te ajutăm și cu 5 extra sugestii de gadgeturi care să-ți facă timpul petrecut în concediu mai plăcut și mai ușor de gestionat.

Încărcător portabil

Pentru că smartphone-ul este dispozitivul care nu poate lipsi din nicio vacanță, este important să te asiguri că acesta este încărcat în permanență, chiar și atunci când ești în mișcare.

Încărcătorul portabil are scopul de a te ajuta să nu rămâi niciodată fără baterie, indiferent în ce loc te afli.

Îți mai recomandăm să nu-l lași în bagajul de cală, pentru că acesta poate fi de mare ajutor și în timpul zborului, când îți poți menține toate device-urile alimentate pentru a vedea videoclipuri, a asculta melodiile preferate sau a te distra cu cele mai noi jocuri.

Atunci când alegi un încărcător portabil, este important să aibă un rating de miliamperi oră ridicat, care să indice capacitatea bateriei. Un dispozitiv care are cel puțin 10.000 mAh îți asigură multiple încărcări, fără probleme.

Căști care anulează zgomotul

Dacă alegi avionul sau trenul ca mijloc de transport, îți recomandăm să alegi o pereche de căști care să-ți facă experiența mai ușoară și mai relaxantă.

Căștile care anulează zgomotul te ajută să te odihnești în timpul zborului sau a călătoriei cu trenul pentru că blochează sunetele nedorite.

Acest dispozitiv are capacitatea de a-ți îmbunătăți considerabil calitatea somnului, dar și de a aduce o experiență de ascultare la un alt nivel, fără zgomote de fundal.

Pentru mai mult confort, îți recomandăm o pereche de căști over-ear care, deși sunt mai voluminoase, sunt mult mai ușor de purtat și aproape imposibil de pierdut.

Cameră foto

Este adevărat că în ziua de astăzi smartphone-urile au performanțe excelente în materie de camere foto, însă o cameră special dedicată poate transforma orice cadru într-o operă de artă printr-o simplă apăsare de buton.

Calitatea imaginii este superioară, zoom-ul mai performant, iar modelele vârf de gamă vin echipate cu funcții suplimentare, mult superioare telefoanelor.

Dacă te-ai decis să pui în bagaj și o cameră foto, este de recomandat să găsești un echilibru între calitate și portabilitate.

Un compromis bun îl reprezintă camerele mirrorless, care oferă imagini de calitate superioară în comparație cu DSLR-urile.

În plus, acestea sunt mai ușoare și mai compacte, ceea ce le face perfecte pentru drumeții în natură sau plimbări lungi prin orașe.

Adaptor universal

Adaptorul universal de călătorie este de nelipsit în vacanță, mai ales atunci când călătorești în țări cu alte tipuri de prize.

Cele mai noi modele au porturi multiple, care îți permit să încarci mai multe dispozitive în același timp.

În plus, designul este compact, ceea ce le face ușor de luat peste tot, fără să ocupe prea mult spațiu în bagaj.

Ca o extra sugestie, îți recomandăm să achiziționezi un adaptor universal care include porturi USB-C, compatibile cu majoritatea dispozitivelor mai noi.

Modelele mai performante pot chiar să ofere protecție la supratensiune, pentru o încărcare în deplină siguranță a tuturor gadgeturilor tale.

E-reader

Nu trebuie să fii cititor împătimit ca să te bucuri de lecturi interesante în vacanță. În funcție de durata acesteia, prin intermediul unui E-reader poți lua cu tine oricât de multe cărți îți dorești.

Ai acces la o bibliotecă interminabilă, totul la un click distanță.

E-readerul te ajută să te bucuri de mai mult spațiu în bagaj și să citești mai ușor în timpul zborului sau a călătoriei cu trenul.

Mai mult, aceste dispozitive au o durată de viață sporită a bateriei, astfel că fac față cu brio sesiunilor mai lungi de citit.

Pentru o experiență ideală, înainte de a face achiziția propriu-zisă, asigură-te că device-ul tău are funcții mai avansate precum ecran antiorbire, iluminare reglabilă sau rezistență la apă.

Acum că ai ales destinația și ți-ai pus la punct bagajul, nu mai rămâne decât să te bucuri de o vacanță relaxantă, fără griji.

Nu uita să nu lași totuși tehnologia să te acapareze, asta pentru că nimic nu poate capta un loc nou, magic, mai bine decât o poate face privirea ta.

Oricât spațiu de stocare am avea pe telefon sau laptop, este important să nu uităm că amintirile din cele mai frumoase vacanțe ne rămân permanent în minte.

Sursă foto: shutterstock.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate