Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

(P) Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia prezintă oferta educațională pentru anul universitar 2024-2025

Publicat

Cu aproape 6.000 de studenți din peste 30 de țări și o ofertă educațională vastă, incluzând 61 de programe de licență și masterat, alături de 4 școli doctorale, UAB se remarcă prin dedicarea sa pentru excelență și formare profesională.

Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia oferă, pentru anul universitar 2024-2025, un număr de 3645 de locuri la admitere în cadrul a 36 de programe de licență și 25 de programe de masterat. La acestea se adaugă locuri pentru studenți internaționali, doctoranzi și cursurile de formare postuniversitară. Dintre acestea, peste 1000 de locuri vor fi subvenționate de la bugetul de stat. Pentru locurile cu taxă, UAB a stabilit o taxă anuală redusă, de aproximativ 2500 lei, pentru a se alinia posibilităților financiare ale oricărui viitor student.

Admiterea se realizează online, iar la majoritatea programelor de studiu se bazează pe media de la bacalaureat. Programele vocaționale, precum: științele educației, teologie, asistență medicală generală, kinetoterapie, educație fizică și muzică religioasă, au probe de examen orale, scrise, sau practice.

Punctele forte ale UAB se reflectă în angajamentul său pentru excelență academică și implicarea activă în formarea profesională a studenților. Dezvoltarea de parteneriate internaționale cu instituții similare din întreaga lume extinde granițele academice ale universității, plasând-o pe harta instituțiilor de învățământ superior recunoscute internațional. UAB se bucură de o creștere anuală a numărului de studenți, cu un interes tot mai mare pentru programele din domeniile tehnice și informatică, precum și pentru drept, kinetoterapie, resurse umane și asistență medicală generală.

Universitatea a obținut rezultate remarcabile în evaluările naționale și internaționale, confirmându-și statutul de instituție solidă de învățământ superior. La nivel național, UAB a primit constant cel mai înalt calificativ, „Grad de Încredere Ridicat”, în ultimele trei evaluări realizate de Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS). Pe plan internațional, universitatea se numără printre cele 17 instituții românești incluse în prestigiosul clasament QS World University Rankings. Totodată, campusul universitar este echipat la standarde europene, răspunde celor mai exigente cerințe de calitate, studenții și vizitatorii din întreaga lume apreciază în mod constant facilitățile din universitate.

Colaborările extinse cu peste 250 de instituții de învățământ superior din Europa și din întreaga lume, subliniază angajamentul UAB față de inovație și dezvoltare internațională. Universitatea din Alba Iulia face parte din Consorțiul European University for Academic Continuing Education (EU.ACE), alături de alte universități de renume din țări europene, printre care: Austria, Franța, Germania, Ungaria, Italia, Spania, Finlanda, Olanda, Elveția și Bosnia și Herțegovina. Acest consorțiu unic se concentrează pe educația continuă, fiind un incubator pentru dezvoltarea unor programe educaționale adaptate cerințelor dinamice ale pieței globale de muncă din Uniunea Europeană. Participarea activă în consorțiul EU.ACE este un element central care atestă adaptarea UAB la cerințele societății contemporane, consolidând recunoașterea europeană și impactul global al universității. Astfel, UAB continuă să fie un exemplu de excelență academică și un pilon important în educația superioară la nivel internațional.

Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia vă invită să vă alăturați unei comunități academice dinamice, unde veți găsi cele mai bune oportunități de dezvoltare profesională și personală, în campusuri moderne și într-un mediu studențesc vibrant.  Detalii pe site-ul universității la secțiunea admitere:  https://www.uab.ro/admitere/.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax