Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Păcănelele, interzise la sate. Ciolacu anunță că vrea să elimine jocurile de noroc din mediul rural: ”trebuie scoase rapid”

Publicat

Premierul Marcel Ciolacu a declarat duminică seara că jocurile de noroc nu vor mai exista în mediul rural, acestea urmând să fie organizate în afara oraşelor.

„În primul rând, păcănelele în zona rurală nu au ce căuta. Nu ai ce căuta cu păcănele în fiecare bar, în fiecare comună, în fiecare sat, de acolo trebuie să dispară primele.

Cumva, credeţi, că banii, dacă oamenii nu-i cheltuie la păcănele, nu consumă alte lucruri care se întorc prin impozite şi taxe? Eu trebuie să încurajez oamenii să-i dea la păcănele? Nu, oamenii au grijă de familiile lor, îşi cumpără alimente, ce le trebuie în casă.

Ei, în loc să-şi schimbe televizorul, să-şi cumpere alimente, să-şi hrănească copiii, se îmbătau şi mergeau la păcănele în sat şi se duceau acasă şi spuneau că au pierdut toţi banii. (…)

Din comunităţile rurale trebuie scoase rapid şi, pe urmă, într-o perioadă de timp, organizate, ca în toate statele civilizate, în afara oraşelor, unde există fiscalitate, pot fi controlate şi cu asta s-a încheiat”, a spus Marcel Ciolacu, la Prima News, citat de Agerpres.

Întrebat dacă statul român nu va pierde venituri din cauza acestor măsuri, premierul a răspuns: „Veniturile respective o să-mi vină, se echilibrează piaţa”.

Ciolacu: Nu vi se pare că este corupţie guvernamentală?

Premierul a subliniat că nu îl deranjează ameninţările industriei păcănelelor şi a reiterat faptul că reprezentanţii din domeniu fac de 30 de ani ce vor şi că s-au aflat inclusiv la masa Guvernului, reclamând, în context, „o corupţie guvernamentală”.

„Sunt companii foarte mari, nu poţi unii să ai sediul social şi sediul fiscal în România, alţii să îl ai în Transnistria sau în nu ştiu ce insule. Unul să plătească 15%, unul să plătească 1%. Cum să accepţi aşa ceva? Acest lucru a fost acceptat în România. (…) Cât timp ei au fost la masa Guvernului, lângă primul-ministru al Guvernului.

Vă mai amintiţi că noi nu aveam voie să ieşim pe stradă (în timpul pandemiei – n.r.), erau închise spitalele, bolnavii cronici nu aveau acces şi păcănele erau deschise? Au fost exceptate. Nu vi se pare că este corupţie guvernamentală?

Cum adică, închizi spitalele, păi atunci cu ce avem de-a face? Faptul că le-ai uitat să le treci este una, omisiunea, dar faptul că ai scris negru pe alb că sunt exceptate, iar unii dintre jucătorii, chibiţi, că el nu-i un jucător de pe lângă marii jucători în această zonă, era la masa Guvernului…şi tu dai ordonanţă, şi ca o excepţie, dar închizi spitalele.

Mama mea, Dumnezeu să o ierte, nu putea merge în spital să se trateze de cancer, dar la păcănele putea să meargă. Despre ce vorbim aici, domnule?”, a mai spus premierul.

Referitor la propunerea Guvernului este de a reduce gradual plăţile în numerar, Marcel Ciolacu a precizat că „nu are nimic cu cash-ul” şi nici cu cetăţenii României, dar că nu se va mai putea cumpăra un Ferrari „cu sacoşa”, punctând faptul că măsura are rolul de a reduce evaziunea fiscală.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Petru

    luni, 16.10.2023 at 11:32

    Ce grijă mare are guvernul de românii din mediul rural. Da salariile și pensiile pe când se majorează, că din cei 300 ron, doar 98 ron intră în buzunarul românului. ASTA DA HOȚIE !!!

  2. Mark

    luni, 16.10.2023 at 16:38

    Ciolacu has benn making a LOT of noise about corruption and a LOT of invasive/ridiculous proposals lately. In my experience, it’s ALWAYS the loudest one, where the „trouble” truly lies. If It were me looking for corruption, evasion or other illegal actions, he would be the first place I focused my attention.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax