Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Pace între Florin Roman și Beniamin Todosiu. Motivul pentru care deputatul PNL renunţă la procesul împotriva liderului USR Alba

Publicat

Deputatul de Alba, Florin Roman, a ajuns la o înțelegere cu liderul USR Alba, Beniamin Todosiu, în cazul procesului pe care îl au cei doi. Florin Roman a declarat pentru Alba24 că își va retrage plângerea la termenul din 27 martie, ca urmare a retractării de către Todosiu a acuzațiilor pentru care l-a dat în judecată.

Beniamin Todosiu a postat luni pe contul său de facebook un mesaj pe această temă, în care explică modul în care cei doi s-au împăcat.

”Dragi prieteni,

  • În politica românească ar trebui sa existe etică și fair play. De aici ar trebui să pornim dacă vrem cu adevărat să schimbăm comunitățile noastre și România. Și cum schimbarea trebuie să înceapă de la fiecare dintre noi, am decis să îmi calc pe orgoliu și mândrie, am pus mâna pe telefon și l-am sunat pe Florin Roman, omul despre care cred ca știți ca am avut un conflict și am ajuns chiar în instanță.
  • Nu știu cum ar evolua acest proces, însă în ultima vreme, în întâlnirile cu oameni obișnuiți, oameni ca VOI, am înțeles ca politica se face cu dezbaterea proiectelor serioase, nu prin certuri și scandal. Mi-am prezentat regretul acelor articole care au apărut, pentru ca nu am înțeles mai repede acest lucru și l-am asigurat ca atât eu cât și USR Alba vom duce o lupta politica corecta, cu fair play, promovând o dezbatere de idei, proiecte și soluții.
  • Doar așa vom avea șansa să schimbam politica românească promovând principii și atitudini sănătoase. Un astfel de gest este greu pentru orice om, cu atât mai mult pentru un om politic, dar dacă vrem cu adevărat o schimbare de aici ar trebui să incepem: să conștientizam cand greșim, să nu promovăm scandalul politic ci sa fim corecți și susținători ai dialogului constructiv.
  • Domnule Florin Roman sper pe viitor să avem o dezbatere corectă și productivă despre viitorul județului Alba pentru că asta trebuie să facă oamenii politici!”

Deputatul PNL de Alba, Florin Roman, l-a dat în judecată pe președintele USR Alba, Beniamin Todosiu, pentru un comunicat de presă, realizat de partidul pe care acesta îl conduce, din care reiese că Roman și-ar fi ajutat un apropiat din PNL Alba să obțină contracte pe bani publici.

Citeşte şi: Președintele USR Alba, Beniamin Todosiu, dat în judecată de deputatul PNL, Florin Roman. Pretenții de 50.000 de lei

Florin Roman a cerut în instanță daune de 50.000 de lei. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Alba Iulia, în data de 23 septembrie.

”Războiul” dintre Florin Roman și Beniamin Todosiu a început la sfârșitul lunii iulie, când președintele USR Alba a trimis un comunicat de presă, publicat contra cost în ziarele online din Alba. Comunicatul respectiv este de fapt o anchetă a jurnalistei din Tulcea, Aida Zaharia, ”prin care se arată cum apropiații lui Florin Roman beneficiază în mod dubios de contracte pe bani publici”.

De fapt, în luna iulie, Roman l-a acuzat pe Dan Barna că ar fi încasat peste 600.000 de euro din contracte cu Guvernul PSD, iar USR Alba a simțit nevoia să îi ia apărarea lui Barna printr-o serie de acuzații la adresa lui Roman cu același subiect: contracte din bani publici pentru un liberal despre care i-ar fi apropiat deputatului.

Imediat, deputatul PNL de Alba a răspuns pe Facebook, acuzațiilor lui Todosiu și a scris că acesta va trebui să își probeze declarațiile în instanță.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax