Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Pachetele de servicii turistice vor fi garantate. Proiectul a fost adoptat de Guvern

Publicat

concedii de vara, vacanta, mare,

Un proiect adoptat joi de Guvern prevede garantarea pachetelor de servicii turistice. Premierul a garantat că nu vor mai fi cazuri de români abandonaţi în diferite colţuri ale lumii, repatrierea acestora în situaţii speciale urmând să fie reglementnată printr-o procedură specială.

“Se referă la garantarea pachetelor de servicii turistice, în deplină concordanţă cu Directiva europeană în domeniu. Am plecat de la premisa că turistul trebuie protejat. Aceasta este acum principala noastră preocupare. Românii îşi fac planuri de vacanţă, fac economii pentru a-şi petrece câteva zile fără griji. Este datoria noastră să găsim modalităţi de garantare deplină a banilor pe care cetăţenii îi rezervă pentru zilele de vacanţă”, a anunţat premierul Dăncilă.

Ea a spus că este un proiect discutat în detaliu cu operatorii din turism, cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) şi cu reprezentaţii Comisiei Europene, iar soluţiile introuduse în actul normativ sunt: poliţă de asigurare, scrisori de garanţie bancară şi un fond mutual. Ministerul Turismului a avut disucţii cu asiguratorii, care au pregătit deja un pachet pentru o astfel de asigurare pentru agenţiile de turism, transmite News.ro.

sursă: romaniatv.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax