Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Pachetul de servicii medicale de bază pentru asiguraţi va fi modificat. Precizările ministrului Sănătăţii

Publicat

laborator

Pachetul de bază pentru persoanele asigurate în sistemul de sănătate de stat ar urma să fie modificat. Noile condiţii vor fi stabilite după negocierile pentru normele de aplicare a contractului cadru cu Casa de Asigurări.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, spune că odată cu pachetul de bază, de care beneficiază gratuit plătitorii asigurării medicale obligatorii, ar urma să fie modificat și pachetul minim de servicii medicale, care se adresează persoanelor neasigurate.

„Prin normele de la contractul cadru vom redefini pachetul de bază, astfel încât să aibă cât mai mulți pacienți acces, dar în condițiile pe care sistemul românesc le oferă în acest moment”, a declarat Sorina Pintea la Radio Europa Liberă.

Modificarea pachetului de bază poate deveni primul pas către introducerea asigurărilor suplimentare sau complementare, admite Sorina Pintea: „Pentru un anumit tip de servicii, cu siguranță este nevoie de asigurări suplimentare. Și atunci vom începe să definim aceste lucruri.”

„Prin aceste modificări, prin introducerea unor servicii noi în pachetul de bază, ne asigurăm că mult mai mulți pacienți vor avea acces la pachetul de bază”, informează ministrul.

O parte dintre serviciile medicale din pachetul de bază, care ar trebui să fie, teoretic, gratuite pentru plătitorii asigurării de sănătate, sunt în acest moment gratuite doar pe hârtie – românii scot bani din buzunar pentru diferite servicii medicale care figurează în pachet, din cauză că „s-a terminat plafonul” sau ar trebui să aștepte luni de zile pentru a fi programați la proceduri medicale gratuite.

Reamintim că Guvernul a adoptat, luna trecută, coplata serviciilor medicale private. Pacienții români se vor putea trata, la alegere, la privat, iar o parte din costul tratamentului ar urma să fie suportat de Casa de Asigurări de Sănătate.

sursă: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax