Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Pacienții cu afecțiuni grave vor putea fi tratați și în clinici private din țară, pe banii statului, nu doar în străinătate

Publicat

laborator

Pacienții cu afecțiuni grave vor putea fi tratați în clinici private din România, în loc să fie trimiși în străinătate, cheltuielile fiind acoperite de stat. Un proiect de ordonanță de Guvern în acest sens a fost aprobat de Executiv, joi.

Potrivit actului normativ, în cazul în care în spitalele de stat din România nu poate fi oferit tratament medical pentru bolnavii cu afecțiuni deosebit de grave, vor putea beneficia de tratament în clinici private din țară, serviciile fiind decontate de stat.

„Furnizorii de servicii medicale din România pot acorda serviciile medicale care nu sunt asigurate în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate din România, pacienților cu afecțiuni deosebit de grave și pentru care există recomandarea efectuării tratamentului în străinătate”, prevede, documentul, citat de avocatnet.ro.

Măsura îi avantajează și pe pacienți și familiile lor, pentru care deplasarea în străinătate este mai anevoioasă și pentru care decontarea presupune multe documente și o birocrație îngreunată de distanță. În același timp, statul roman reduce astfel costurile sale prin eliminarea cheltuielilor de peste hotare ce trebuiau decontate.

sursă: avocatnet.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax