Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Pacienții cu cancer au nevoie de un singur bilet de trimitere pe cură. CNAS nu vrea să pună bolnavii pe drumuri

Publicat

medic-de-familie Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) atenţionează bolnavii cu cancer că au nevoie de un singur bilet de trimitere de la medicul de familie pentru o cură cu citostatice. Aceasta poate fi de maximum şase şedinţe, programate de regulă la interval de trei săptămâni una de cealaltă.

„Medicul de familie poate elibera oricâte bilete de trimitere sunt necesare pe parcursul unei luni. Dar nu vrem să punem bolnavii pe drumuri. Spre exemplu, o cură are şase sedinţe, maximum cât poate fi prescris. Pacientul va prezenta un singur bilet de trimite odată cu prima şedinţă. Pentru celelalte cinci şedinţe, pacientul va veni fără bilet de trimitere”, a declarat, preşedintele CNAS, Vasile Ciurchea.

Preşedintele CNAS a mai explicat că orice analiză de control necesară pe durata unei cure nu presupune un alt bilet de trimitere.

Toate casele de asigurari de sănătate au primit aceste precizări şi sunt obligate să le transmită furnizorilor de servicii medicale cu care se află în relaţie contractuală şi care derulează astfel de activităţi, a mai spus Ciurchea.

În spital, serviciile medicale se acordă asiguraţilor pe baza biletului de internare eliberat de medicul de familie. Însă, medicii care îşi desfăşoară activitatea în ambulatoriul integrat al unui spital, în relaţie contractuală cu casa de asigurări de sănătate, pot recomanda internarea în spitalul respectiv – în spitalizare de zi sau continuă – prin emiterea în acest sens a unei scrisori medicale, fără a fi necesară eliberarea unui bilet de internare.

sursa: mediafax.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax