Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Pacienții cu coronavirus ar putea fi tratați cu plasmă, la Alba Iulia. Demersuri pentru donarea unui aparat de plasmafereză

Publicat

La Alba Iulia a demarat procedura pentru punerea în funcțiune a unui nou aparat de plasmafereză, utilizat în lupta contra Covid-19. Municipiul ar putea intra astfel în circuitul restrâns al orașelor din țară care vor avea în spitale un astfel de aparat.

Tehnica este folosită și în străinătate, pacienții infectați cu coronavirus urmând să primească plasmă de la foștii pacienți complet vindecați, pentru a dezvolta imunitate.

Anunțul a fost făcut joi, 23 aprilie, de europarlamentarul Mircea Hava, pe pagina sa de Facebook. Acesta susține că a fost contactat pentru a identifica posibilitatea cea mai rapidă de a face operațional un aparat de plasmafereză și în Alba Iulia, prin donație, alături de kit-uri specifice utilizării.

Aparatul  de plasmafereză va funcționa în cadrul Centrului de Transfuzii din Alba Iulia, unde se vor face recoltările de plasmă bogată în anticorpi de la foști pacienți vindecați și eligibili, urmând ca tratamentul să fie administrat pe secția ATI, în cazul în care există pacienți cu stare de sănătate ce impune suplimentarea schemelor convenționale.

Reamintim faptul că ministrul Sănătății a semnat miercuri Ordinul prin care se stabilieşte protocolul de recoltare de plasmă umană de la pacienţii vindecaţi de Covid-19. Astfel, România este mai aproape de momentul în care plasma autoimună va fi folosită de medici pentru a-i trata pe cei infectaţi. Donatorii vor fi voluntari şi vor dona plasmă doar după ce li se va face un test care să arate prezenţa anticorpilor în sânge. Titlul de donator îl pot avea doar persoanele vindecate de Covid-19.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax