Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Pacienţii din Alba, puşi pe drumuri pentru examinări computer-tomograf în regim de urgență. În judeţ niciun aparat nu funcţionează noaptea

Publicat

spital spitalul judetean alba iulia 2Horea Timiş, fostul şef al DSP Alba, a sesizat pe Facebook o situaţie mai puţin cunoscută, poate, de unii pacienţi. Şi anume că în judeţul Alba aparatele computer tomograf disponibile în spitale nu funcţionează noaptea. Adică pacienţii care vin cu urgenţe sunt trimişi în alte locaţii pentru astfel de examinări, care, în unele cazuri care pot face diferenţa între viaţă şi moarte. Potrivit lui Timiş, cele două CT de la Spitalul Judeţean Alba sunt nefuncţionale de două luni.

“Dacă ai nevoie seara de Computer Tomograf în Urgență la Spitalul Județean Alba, eşti trimis la spitalul din… Orăştie. Ați auzit bine… acolo este contractul. Medicii de urgență trebuie să ia decizii sensibile. O situație dincolo de puterile mele de a explica decizia administrativă. Avem două CT-uri, unul vechi demontat, unul nou încă nemontat… adică nefuncționale de 2 luni aproximativ.

Nu ştiu dacă noțiunea de riscul pacientului sau riscul medicului care trimite un caz… 47 km dus apoi încă 47 de km întors la un Spital Județean de Urgență cum este cel din Alba Iulia. Avem CT-uri tot la 20 km în județ la Aiud, Blaj, Sebeş, Cugir plus 2 bucăţi private în oraş… răspunsul este că nici unul nu merge noaptea.

radiologie Oricum cine îşi asumă aceste riscuri nu cred că realizează ce face. Dacă aceasta este normalitatea nu mai zic nimic. Soluții sunt pentru pacienți si pentru medici. Trebuie să faci orice să diminuezi riscurile. Cât costă pe CJ Alba în bani să plătească un contract cu un medic suplimentar noaptea pe unul din cele 2 CT-uri din oraş? De ce din două CT-uri nici unul nu merge? Cât costă ambulanța aceste deplasări? Care este riscul pacientului în această situație. Nu ştiu sincer care este soluția, dar trebuie să existe una sau să iasă cineva public să spună… am făcut aşa pentru că era singura soluție. Sperăm că în februarie se reglementează cu noul CT.

Să explicăm – caz accident vascular cerebral sau traumatism cranio-cerebral de exemplu din Câmpeni trimis la Spitalul Judeţean Alba, acesta ajunge în urgență după 2 ore, apoi este trimis la CT de urgență la Orăştie încă 2 ore, dus-întors (asta în cazul un care Spitalul Câmpeni decide să trimită la Spitalul Judeţean Alba… dar nu mai trimit… mai repede se rezolvă la Turda sau Cluj… şi apoi ne minunăm că pacienții pleacă la Cluj. Este un exemplu de management defectuos în care nimeni nu are nici o vină, pentru că este o normalitate. Politicul omoară sistemul medical”, a scris Horea Timiş, pe reţeaua de socializare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. maya

    miercuri, 18.01.2017 at 22:26

    ce parere are d-l crainic!la banii care iicastiga ar putea veni si…noaptea nu sa …. doarma!

    • jean

      joi, 19.01.2017 at 07:07

      n-ai inteles nimic din articol. examinarile CT se faceau noaptea la Alba. era linie de garda pe radiologie. momentan, ambele CT-uri sunt scoase din uz pentru reinstalare in spatii noi. problema este la celelalte spitale din judet care nu au linie de garda pe radiologie si deci, nu lucreaza noaptea. asa ca nu stiu ce treaba are dr.crainic cu asta

  2. Rika fara frica

    joi, 19.01.2017 at 10:22

    Nare primaria si cja banii pentru spitale ?

    Sa place hava si dumitrel din functie ca papa banii aiurea si nu da unde e nevoie !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax