Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Pacienții din România vor beneficia gratuit de servicii pentru terapia durerii. Legea, publicată în Monitorul Oficial

Publicat

Pacienții din România vor beneficia gratuit de servicii pentru terapia durerii. Românii vor putea apela de la începutul lunii octombrie la servicii medicale pentru terapia durerii, dacă nu se vindecă de simptome. Aceste servicii presupun diagnosticare, tratament și monitorizare a pacienților cu dureri acute sau cronice.

Legea 208/2024 pentru modificarea și completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății a fost publicată în Monitorul Oficial joi, 4 iulie.

Legea introduce un nou drept al pacientului asigurat în sistemul medical de stat, respectiv acela de a primi servicii medicale pentru terapia durerii.

Potrivit documentului citat, durerea este definită drept experiența senzorială și emoțională neplăcută asociată sau semănând a fi asociată cu o leziune tisulară reală sau potențială.

Serviciile medicale pentru terapia durerii reprezintă ansamblul de servicii medicale de diagnosticare, tratament și monitorizare a pacienților de toate vârstele, copii sau adulți, cu dureri acute sau cronice, având ca scop îmbunătățirea calității vieții acestora prin controlul sau înlăturarea durerii.

Potrivit noii legi, pacienții asigurați au dreptul la servicii medicale pentru vindecarea bolii, pentru prevenirea complicațiilor ei, pentru recuperarea după boală și pentru terapia durerii.

În cazul asiguraților care beneficiază de serviciile medicale pentru terapia durerii, managementul durerii se realizează în cadrul medicinei bazate pe dovezi, în mod integrat și interdisciplinar, pe baza ghidurilor de practică medicală, protocoalelor naționale de practică medicală, protocoalelor operaționale de practică medicală sau a protocoalelor terapeutice, respectiv în cadrul medicinei personalizate.

Legea va intra în vigoare la 90 de zile de la data publicării acesteia în Monitorul Oficial, respectiv la începutul lunii octombrie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate