Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Pacienții români cu arsuri grave vor putea fi tratați la cel mai mare spital de profil din Belgia. România are doar 24 de paturi

Publicat

pat pentru pacienti cu arsuri, arsi, spital

Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, un memorandum de înţelegere între Ministerul Sănătăţii, MAI, MAE şi MApN, pe de o parte, şi Ministerul Apărării din Belgia, pe de altă parte. 

Documentul privește internarea şi tratarea pacienţilor români cu arsuri grave în Spitalul militar ”Regina Astrid” din Bruxelles.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a explicat că prin acest act normativ se creează un cadru pentru a permite colaborarea celor două părţi în legătură cu internarea şi tratarea în Spitalul militar ‘Regina Astrid’ din Bruxelles a pacienţilor români cu arsuri grave.

Dan Cărbunaru a spus că în România există doar 24 de paturi în care se pot trata arsurile medii şi severe, cu mult sub numărul mare de pacienţi cu arsuri grave care trebuie trataţi şi pentru care este vital transferul în termen de 24 sau 48 de ore într-un centru performant.

  • Spitalul Militar “Reine Astrid” din Belgia este cel mai mare centru pentru pacienții cu arsuri grave din Benelux (7 paturi pentru tratamente intensive și 28 de paturi pentru cazuri mai ușoare, numărându-se printre spitalele care au în dotare cele mai specializate echipamente medicale
    pentru tratamentul pacienţilor cu arsuri grave).

Memorandumul a fost încheiat pe o perioadă de 5 ani și se reînnoiește automat.

Acest demers a venit în contextul în care în ultimii ani, pacienți români cu arsuri cu grade diferite de complexitate au fost transferați și tratați în Belgia, la Spitalul Militar „Reine Astrid”, cel mai mare centru pentru marii arși din Benelux, precum și în alte centre spitalicești belgiene.

Transferul de pacienți s-a desfășurat cu o frecvență relativ constantă, în beneficiul pacienților
români, potrivit documentelor guvernului.

Demersurile privind încheierea acestui Memorandum de Înțelegere au fost relansate la solicitarea părții belgiene la începutul anului 2021, documentul fiind analizat și completat de autoritățile române.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax