Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Pădurar din Sebeș suspectat de corupție. Este acuzat de procurori că a luat mită pentru a permite furtul de lemne

Publicat

toamna vremea meteo

Procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba a dispus joi, 29.06.2023, punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva unui inculpat – pădurar în cadrul Ocolului Silvic Sebeş.

Acesta este suspectat pentru săvârșirea infracțiunii de „luare de mită” în formă continuată.

”S-a reţinut, în esență, faptul că, în cursul anului 2022, între inculpat și denunțătorul care a sesizat fapta la data de 06.06.2023, a intervenit o înțelegere în baza căreia inculpatul ar fi primit sume de bani periodic, al căror cuantum nu se poate stabili cu exactitate la acest moment, pentru a permite denunțătorului, singur sau însoțit de persoane alese de el, să sustragă lemne din pădurea administrată de către inculpat, situată lângă localitatea Petrești-Sebeș.

În urma percheziţiei domiciliare efectuate în cauză, de la locuinţa inculpatului a fost ridicată suma de 4.400 euro.

La data de 29.06.2023, procurorul a dispus luarea faţă de inculpat a măsurii preventive a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile.

Alături de alte obligaţii specifice măsurii preventive dispuse, întrucât infracţiunea s-ar fi comis în legătură cu atribuţiile de serviciu ale inculpatului, acestuia i-a fost interzisă exercitarea meseriei, inclusiv a atribuţiilor sale legate de paza şi administrarea pădurii repartizate.

Procurorul continuă cercetările în cauză, pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi de drept, în vederea stabilirii răspunderii penale.

Pentru efectuarea urmăririi penale, în cauză s-a procedat şi la delegarea ofiţerilor din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Alba.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii sau luării unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie” au trasmis procurorii.

Sursă: Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Dilau Florin

    vineri, 30.06.2023 at 11:40

    Ehe, daca ar fi sa discutam pe cinstite, ar trebui legati majoritatea padurarilor. Ce se intampla cu padurile reprezinta o problema de siguranta nationala, dar pe cine intreseaza?

  2. Adi G

    sâmbătă, 01.07.2023 at 08:04

    corect Cinstea ë o floare tare rara la rumâni..pădurari sau ministru..nu că ultimii ar fi mai deștepți decât primii..

  3. Ahmat mi-e Sila!

    sâmbătă, 01.07.2023 at 08:08

    Cinstea la rumâni…Asta e Romania Normala! Asta,nu gogoșile lui Robo..educată in …Maestrul da exemplele,cu casele din meditații nefiscalizate.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax