Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Pădurarul care apare în ancheta RECORDER, snopit în bătaie după apariția reportajului

Publicat

Răzvan Cenușă, pădurarul din comuna Moldoviţa, judeţul Suceava, care a avut curajul să apară într-un reportaj realizat de jurnaliştii de la Recorder, în care se arată cum se fură legal din pădurile Bucovinei, a fost snopit în bătaie după difuzarea materialului. 

Informația a fost făcută publică de activistul de mediu Tiberiu Boşutar pe site-ul său, legeacodrului.ro.

Vezi și: VIDEO INVESTIGAȚIE RECORDER: Pe urmele hoților de lemn. Cum funcționează sistemul de șpăgi care decimează pădurile României

În reportaj se arată cum se scoate legal din pădure lemnul doborât în mod ilegal. Pădurarul apare în material începând cu minutul 13:58 şi devine ironic atunci când i se cer explicaţii cu privire la cauza pentru care a fost marcat un copac sănătos pentru a fi tăiat.

Scena se desfăşoară în pădure, chiar în timpul unui control pe care-l fac inspectorii Gărzii Forestiere Suceava, care au fost chemaţi la faţa locului de jurnaliştii de la Recorder.

Dialogul dintre cei implicaţi: 

– Mihai Nacu, inspector Garda Forestieră Suceava: Ce-i cu marca?

– Răzvan Cenuşă, pădurar: E marcat – Mihai Nacu, inspector Garda Forestieră Suceava:E marcat, dar am verificat acolo şi uite că…

– Răzvan Cenuşă, pădurar: Păi, uitaţi, se văd numerele. Aţi făcut poză să vă uitaţi?

– Recorder: Ce avea arborele ăsta?

– Răzvan Cenuşă, pădurar: Ori era în curs de uscare, ori era ciocănit de ciocănitori

– Recorder:De ciocănitori?

– Răzvan Cenuşă, pădurar: Da, da, da uscat în partea de sus.

„A luat bătaie aseară. Era îmbrăcat în haine de pădurar, era în timpul serviciului, voia să schimbe două cauciucuri, nu era în pădure, era în spaţiul public. L-a bătut cineva implicat în mod indirect în ancheta respectivă. L-a chemat să-i spună ceva. Pădurarul s-a dus şi i-a dat cu pumnul în faţă. I-a spus că din cauza lui au început controalele în pădure. L-a ameninţat cu moartea. A dat cu pumnul în el şi a căutat un fier ca să-l bage în el, timp în care pădurarul a fugit”, a declarat Dumitru Boşutar pentru „Adevărul”.

”Mutarea nu a fost una pe placul clanurilor din comună care s-au văzut deodată lipsite de omul numărul 1, de o adevărată bază a piramidei tăierilor ilegale. Și de aici, aproape evident, s-a trecut la repercusiuni.

Pentru că cine deschide gura trebuie să plătească în Moldovița. Răzvan Cenușă, pădurarul din filmartea Recorder a înțeles primul ce se întâmplă. Din păcate a făcut lucrul acesta chiar pe pielea lui. A fost bătut până la sânge, umilit și amenințat cu moartea.

Mai întâi de toate, hoții de lemn au încercat să-l lase fără job ca să-l învețe minte. Când au văzut că nu le merge, aceștia au trecut la corecții fizice.

Pădurarul Cenușă a sunat la 112 pentru că a descoperit că i s-a falsificat semnătura în mai multe documente, cel mai probabil pentru a se putea acoperi eventuale nereguli privind tăierile ilegale de pădure.

La fața locului s-au deplasat polițiștii, care au ridicat mai multe carnete de inventariere a arborilor destinaţi recoltării, în care semnătura pădurarului Răzvan Cenușă era falsificată” a scris activistul pe siteul său.

Sursă și foto: legeacodrului.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax