Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Pădurile din România vor fi monitorizate prin satelit. A fost desemnat câştigătorul licitației de peste 31,5 milioane de lei

Publicat

Pădurile din România vor fi monitorizate prin satelit. A fost desemnat câștigătorul licitaţiei pentru dezvoltarea sistemului de monitorizare a pădurilor prin intermediul imaginilor satelitare, a anunţat miercuri Ministerul Mediului.

Comisia de evaluare a desemnat oferta prezentată de asocierea Rartel SA (leader), Essensys Software,Terrasigna SRL, e-GEOS SpA ca ofertă câştigătoare după aplicarea criteriului de atribuire „cel mai bun raport calitate preţ” şi verificarea documentelor suport aferente.

Contractul are o valoare totală de 31.590.677,18 lei, fără TVA.

Acesta este parte a proiectului derulat de Ministerul Mediului „Capacitatea sporită de supraveghere, control şi monitorizarea pădurilor prin intermediul unui sistem informatic integrat”, din cadrul PNRR.

Pădurile din România, monitorizate prin satelit. Cum va funcționa proiectul?

Potrivit ministrului Mediului, Mircea Fechet, noul sistem va analiza imagini satelitare succesive pentru a identifica zonele din care a dispărut pădurea.

Acestea vor fi comparate cu baza de date SUMAL pentru a stabili legalitatea tăierilor efectuate în perimetrele respective.

În suprafețele tăiate pentru care nu se găsesc date în SUMAL, vor fi generate alerte ce presupun verificări suplimentare cu ajutorul unui set secundar de imagini satelitare de înaltă rezoluție sau a personalului de teren.

Echipele de teren vor fi dotate cu 4 autovehicule de teren și 4 drone echipate cu camere optice, termice și senzor LiDAR.

„Capacitatea tehnică a ministerului şi a gărzilor forestiere va fi întărită prin dotarea cu 15 staţii de lucru performante şi 15 laptopuri ce vor permite efectuarea de analize avansate în teren, la locul faptei.

Toate aceste investiţii vor duce România alături de ţările ce utilizează cele mai moderne tehnologii pentru monitorizarea stării pădurilor”, a explicat ministrul Mircea Fechet.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax