Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Pagube de 10.000 de lei după incendiu în localitatea Ohaba. Focul a pornit de la un coș de fum neizolat

Publicat

pompieri

Pagube de 10.000 de lei într-o gospodărie din localitatea Ohaba. A ars o anexă gospodărească, focul izbucnind de la un coş de fum neizolat.

Potrivit ISU Alba, Garda de intervenție Blaj a intervenit vineri seara, pe strada Viilor din localitatea Ohaba, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească, proprietatea lui O.F.

Pompierii militari au acționat cu două autospeciale de intervenție, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Ohaba.

Ca urmare a acestui incendiu, a ars anexa gospodărească pe o suprafață de aproximativ 40 mp. În urma intervenţiei, pompierii au reuşit să salveze bunuri materiale în valoare de aproximativ 100.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la aproximativ 10.000 lei.

Cauza probabilă a acestui incendiu o reprezintă un coș de fum neprotejat față de materialele combustibile din jur.

Pentru a evita producerea unor evenimente nedorite, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Unirea” al judeţului Alba vă recomandă respectarea următoarelor măsuri de prevenire:

– verificarea, repararea, izolarea termică și curațarea periodică a coșurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;

– coșurile de fum trebuie curațate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;

– coșurile de fum trebuie izolate termic față de elementele combustibile ale planseului sau acoperișului (grinzi, astereală de lemn și altele asemenea).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax