Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Pagube de 15.000 de lei după incendiu într-un sat din Lopadea Nouă. Focul s-a extins de la un coş de fum

Publicat

pompieri

Gospodăria unui localnic din Asinip, comuna Lopadea nouă, a fost afectată de flăcări, într-un incendiu produs duminică seara. Au ars acoperişul casei şi un şopron, pagubele fiind estimate la valoarea de 15.000 de lei.

Detașamentul de pompieri Aiud a intervenit duminică seara, pe strada Principală din localitatea Asinip, comuna Lopadea Nouă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei case de locuit, proprietatea lui B.I., precizează ISU Alba.

Pompierii militari au acționat cu două austospeciale de intervenție.

Ca urmare a acestui incendiu, au ars acoperișul casei de locuit pe o suprafață de aproximativ 60 mp și o anexă gospodărească (șopron) confecționată în totalitate din lemn, pe o suprafață de circa 25 mp.

Cauza probabilă a acestui incendiu o reprezintă un coș de fum necurățat.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Unirea” al judeţului Alba reaminteşte cetăţenilor unele măsuri pentru această perioadă, şi anume:

– verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodica a cosurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;

– coşurile de fum trebuie curatate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;

– coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de elementele combustibile ale planşeului sau acoperişului (grinzi, aştereala de lemn si altele asemenea).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax