Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Pagube de 25.000 de lei în urma unor incendii produse în două sate din comunele Sâncel şi Lopadea Nouă. Flăcările s-au extins de la afumători

Publicat

ac

Pagube estimate la o valoare totală de 25.000 de lei au fost înregistrate în două gospodării din Alba, în urma unor incendii produse miercuri. Într-un sat din comuna Lopadea Nouă au ars un grajd, trei oi, două tone de fân şi acoperişul casei, iar în cealaltă localitate, ce aparţine de comuna Sâncel, a fost distrusă de flăcări o magazie, în care se aflau animale şi unelte. În ambele cazuri, focul s-a extins de la jarul din afumători.

Detaşamentul de pompieri Aiud a fost solicitat să intervină miercuri, la ora 21.16, pe strada Grui din localitatea Ciuguzel, comuna Lopadea Nouă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperişul unui grajd, proprietatea lui M.I. Pompierii militari au intervenit cu două autospeciale de stins incendii, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Lopadea Nouă.

În incendiu au ars anexa gospodărească în totalitate, acoperişul casei de locuit confecţionat din lemn şi acoperit cu ţiglă pe o suprafaţă de aproximativ 25 mp, 3 oi, cereale, circa 2.000 kg de fân şi 4 mc de lemn de foc. Incendiul s-a extins şi la fânarul vecinului, care a ars pe o suprafaţă de aproximativ 25 mp, producând pagube în valoare de circa 15.000 lei.

Cauza probabilă a acestui incendiu o reprezintă un foc deschis în spaţii închise (jarul sau scânteia căzută din afumătoare).

Garda de intervenţie Blaj a fost solicitată să intervină în noaptea de miercuri spre joi, la ora 3.05, în localitatea Pănade, comuna Sâncel, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperişul unei magazii, proprietatea lui G.E. Pompierii militari au intervenit cu două autospeciale de stins incendii, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Sîncel.

În incendiu au ars acoperişul anexei gospodăreşti şi pereţii confecţionaţi din lemn pe o suprafaţă de aproximativ 30 mp, 2 iepuri, 1 găină, carnea de porc din afumătoare, o moară electrică, o drujbă, un flex, o maşină de găurit şi un circular de mână, producând pagube în valoare de circa 10.000 lei.

Cauza probabilă a acestui incendiu o reprezintă un foc deschis în spaţii închise (jarul sau scânteia căzută din afumătoare).

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Alba avertizează că:

– se interzice folosirea afumătorilor improvizate ori amplasarea acestora în magazii, şuri, remize, podurile casei, sub şoproane sau lângă materiale combustibile;

– afumătorile se confecţionează din cărămidă şi materiale necombustibile şi se amplasează independent de celelalte construcţii din gospodărie.

Foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax