Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Pagube de zeci de mii de lei, la mai multe gospodării din Alba, după extinderea unor arderi de vegetaţie

Publicat

ISU Alba a intervenit cu echipaje în mai multe cazuri de incendii, produse luni, în urma extinderilor de arderi ale vegetaţiei, fiind înregistrate pagube de peste 13.000 de lei. Focul lăsat nesupravegheat a cuprins gospodării şi anexe din mai multe zone din judeţul Alba.

Detaşamentul de pompieri Aiud a fost solicitat să intervină luni, la ora 14.53, în localitatea Alecuş, comuna Şona, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperişul unei şuri, proprietatea lui S.I. Pompierii militari au intervenit cu două autospeciale de stins incendii, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din localitate. Din cauza unei arderi necontrolate de vegetaţie uscată, focul scăpat de sub control, s-a extins la şura aflată în apropiere, generând incendiul. Ca urmare a incendiului au ars şura pe o suprafaţă de circa 50 mp şi o casă dezafectată pe o suprafaţă de circa 35 mp. Pagubele produse se ridică la circa 2.000 lei, iar bunurile salvate au fost estimate la 25.000 lei. Cauza probabilă a acestui incendiu o reprezintă un foc lăsat nesupravegheat.

Tot luni, o oră mai târziu, la ora 16.01, Detaşamentul de pompieri Aiud a fost solicitat să intervină în Gura Arieşului, comuna Lunca Mureşului, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit, proprietatea lui B.M şi la un grajd, proprietatea lui M.P. Pompierii militari au intervenit cu două autospeciale de stins incendii. Din cauza unei arderi necontrolate de vegetaţie uscată, focul scăpat de sub control, s-a extins la casa de locuit şi grajdul aflat în apropiere, generând incendiul. Ca urmare a incendiului au ars acoperişul casei de locuit pe o suprafaţă de aproximativ 20 mp, mobilier din dormitor, grajdul pe o suprafaţă de circa 10 mp, un cal şi vegetaţie uscată pe o suprafaţă de circa 1 hectar. Pagubele produse se ridică la circa 11.500 lei, iar bunurile salvate au fost estimate la 20.000 lei. Cauza probabilă a acestui incendiu o reprezintă un foc lăsat nesupravegheat.

Pichetul de pompieri Cîmpeni a fost solicitat să intervină luni, la ora 16.29, în Jefleşti, comuna Vidra, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit, proprietatea lui B.N. Pompierii militari au intervenit cu o autospecială de stins incendii. Ca urmare a incendiului au ars casa de locuit pe o suprafaţă de aproximativ 25 mp. Pagubele produse se ridică la circa 10.000 lei. Cauza probabilă a acestui incendiu o reprezintă un scurtcircuit electric produs la un conductor electric improvizat.

În total, ISU Alba a intervenit, luni, în 9 cazuri de arderi de vegetaţie, fiind afectată în urma incendiilor o suprafaţă de 78 hectare de teren.

Foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax