Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Pagube provocate de mistreți, la Poiana Vadului. Câte animale vor fi vânate

mistret

Publicat

Mai mulți localnici din Poiana Vadului au reclamat pagube provocate de mistreți, astfel că autoritățile locale au încercat să găsească soluții. Au cerut Ministerului Mediului aprobare pentru recoltarea a 2.200 de exemplare.

Din efectivul estimat de 4.096 de mistreți din evidența gestionarilor fondurilor cinegetice din Alba, Garda Forestieră a estimat că ar trebui vânați 1.559.

Instituția Prefectului Alba a transmis, marți, că ”urmare a recentelor sesizări din partea mai multor cetățeni din localitatea Poiana Vadului, privind pagubele produse la pășuni și fânețe de către porci mistreți, prefectul Nicolae Albu s-a întâlnit cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere și ai primăriei Poiana Vadului în vederea identificării de soluții la problema semnalată. În baza cererilor depuse la Primăria Poiana Vadului de către persoanele păgubite”.

Potrivit sursei citate, comisia de constatare și evaluare a pagubelor s-a deplasat la fața locului în vederea stabilirii cuantumului despăgubirilor, precum și a răspunderii civile pe baza obligațiilor ce revin proprietarilor culturilor, respectiv gestionarului fondului cinegetic de pe raza comunei. Procesele verbale de constatare și evaluare a pagubelor, împreună cu alte documente justificative, conform prevederilor H.G. nr 1679/2008, vor sta la baza încheierii dosarelor, care vor fi aprobate ulterior de conducerea Gărzii Forestiere Cluj.

În Alba, au fost evaluate de către gestionarii fondurilor cinegetice, până în 15 martie, 4.096 capete mistreți.

”Potrivit specialiștilor Gărzii Forestiere Județene Alba, numărul exemplarelor de mistreți care ar trebui recoltat este de 1.559 capete mistreți, pentru a avea astfel un număr optim de exemplare. Menționăm că prin Ordinul nr. 1081/13.05.2020 al ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor s-a prelungit cu 60 de zile perioada de recoltare pentru unele specii de faună de interes cinegetic, inclusiv mistreți. În acest sens, Garda Forestieră Județeană Alba a transmis Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor propuneri privind recoltarea unei cote de 2.200 capete mistreți. Efectivele aprobate pentru recoltare se stabilesc la nivel național prin ordin al ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor”, mai precizează reprezentanții Prefecturii Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax