Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Palatul Copiilor preia terenul aferent sediului din Cetatea Alba Carolina, pentru modernizări. Propunerea, la Guvern

Publicat

palat

Ministerul Educației, prin Palatul Copiilor Alba Iulia și Inspectoratul Școlar Județean Alba, va prelua în administrare terenul aferent sediului din Cetatea Alba Carolina, pe strada Militari, pentru modernizări. Propunerea a intrat la aprobare, sub forma unui memorandum, în ședința de vineri a Guvernului.

Palatul Copiilor Alba Iulia are în administrare imobilul situat în strada Militari nr. 3 din Alba Iulia, aflat în domeniul public al statului, compus din teren în suprafață de 181 mp și un corp de clădire cu suprafața construită de 181 mp.

Imobilul este intabulat în Cartea Funciară Alba Iulia.

Având în vedere starea avansată de degradare în care se găsește corpul de clădire, Palatul Copiilor Alba Iulia a început demersurile în vederea reabilitării acestuia, se arată în memorandum.

Lucrări propuse

Sunt propuse lucrări de reorganizare a accesului la subsol prin modificarea scării, realizarea unei scări de acces în vederea redeschiderii accesului la etaj pe partea vestică, lucrări de subzidire în vederea consolidării fundațiilor realizate din piatră și amenajarea unor trotuare de gardă.

Vezi și FOTO: Clădirea Palatului Copiilor din Cetatea Alba Carolina va fi modernizată, extinsă și mansardată. Cum va arăta

”Ținând cont de faptul că întreaga suprafață de teren a imobilului este ocupată de corpul de clădire, lucrările propuse afectează o suprafață de teren de 105 mp, intabulată în Cartea Funciară Alba Iulia, aflată în domeniul public al municipiului, astfel că este necesar ca suprafața de teren afectată să fie alipită la suprafața de teren aflată în administrarea Palatului Copiilor Alba Iulia”, potrivit documentului semnat de ministrul Educației.

Consiliul Local Alba Iulia a emis acordul de principiu cu privire la transmiterea terenului de 105 mp, din domeniul public al municipiului în domeniul public al statului.

Ministerul propune aprobarea transmiterii de către Guvern a unei cereri către Consiliul Local al Municipiului Alba Iulia, privind emiterea unei hotărâri având ca obiect declararea terenului, din bun de interes public local, în bun de interes public național.

De asemenea, se solicită transmiterea acestuia din domeniul public al municipiului Alba Iulia, în domeniul public al statului în vederea dării în administrarea Ministerului Educației, prin Inspectoratul Școlar Județean Alba și Palatul Copiilor Alba Iulia.

Palatul Copiilor funcționează din anul 1983 în locația din Cetatea Alba Carolina, iar din 2010 se află în domeniul public al municipiului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax