Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Pământul, sub influenţa unei explozii solare puternice

Publicat

Pământul este, în această perioadă, sub influenţa unei explozii solare puternice. Particulele electromagnetice ar putea afecta comunicaţiile prin satelit şi reţelele electrice de distribuţie.

Erupţia de plasmă solară s-a petrecut marţi, în punctul solar AR 1429, iar în zona Terrei a ajuns de joi şi se aşteaptă să producă efecte până duminică. De precizat este faptul că explozia solară a apărut pe o zonă de şapte ori mai mare faţă de mărimea Terrei. Vineri, în acelaşi punct, s-a petrecut o a doua erupţie, declanşând un curent de plasmă aproape direct spre Terra. Se aşteaptă să ajungă duminică asupra Pământului.

De joi, respectiv vineri, au putut fi observate aurore boreale spectaculoase în zona Islandei, iar acestea sunt aşteptate să mai apară până la sfârşitul perioadei în care Pământul va fi afectat de erupţia de plasmă.

Impactul iniţial asupra Pământului a fost mai slab decât cel aşteptat, joi, producând doar o furtună geomagnetică de nivel uşoară, însă crescând în intensitate, vineri. Nu au fost afectate, până vineri la amiază, reţelele de distribuţie a energiei eletrice sau alte dispozitive, gen comunicaţii prin satelit, GPS etc.

„Creşterea numărului de erupţii solare – ultima având loc pe 23 ianuarie – este normală în condiţiile ciclurilor solare de 11 ani, care, pentru această perioadă, se aşteaptă să atingă maximul în 2013”, conform NASA.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax