Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

UPDATE: Pană de curent în centrul oraşului Alba Iulia, din cauza unei avarii la reţeaua electrică

Publicat

În jurul orei 16.00, mai multe imobile din centrul oraşului Alba Iulia, din zona străzii Octavian Goga până la sediul CEC Bank şi Casa de Pensii Alba, au rămas fără curent. Liniile telefonice ale Electrica erau ocupate, astfel că, cu greu, am reuşit să aflăm cauza întreruperii furnizării energiei electrice.

Reprezentantul Electrica Alba, Nicolae Haţegan, ne-a comunicat că este vorba despre o avarie la reţeaua electrică, pe care lucrătorii companiei o identifică şi o remediază.

UPDATE: Pe strada Octavian Goga, furnizarea energiei electrice a fost reluată în jurul orei 16.30.

Ce putem face atunci când pana de curent ne strică electrocasnicele?

În cazul în care un aparat electrocasnic s-a defectat din cauza unei pene de curent, proprietarul trebuie să anunțe defecțiunea la compania de furnizare a energiei electrice în cel mult trei zile de la apariție. În mod normal, furnizorul de energie este obligat să plătească despăgubiri consumatorului.

Procedura este următoarea:

  • Consumatorul trebuie să anunţe în scris furnizorul de energie electrică, în termen de trei zile lucrătoare de la apariţia şocului de tensiune ce a deteriorat aparatura electrocasnică;
  • Dacă, în urma verificării realizate de furnizor, reiese că defecţiunile s-au produs din vina furnizorului, aparatura electrocasnică poate fi dusă la reparat;
  • Consumatorul trebuie să prezinte furnizorului chitanţele prin care să dovedească faptul că reparaţiile făcute la receptoarele electrocasnice deteriorate au fost făcute de o unitate autorizată.

Chitanţele trebuie prezentate furnizorului în termen de 60 de zile de la apariţia şocului de tensiune ce a produs deteriorarea şi, pe baza lor, se va achita contravaloarea reparaţiilor.

Dacă Electrica nu decontează contravaloarea reparaţiilor, trebuie anunţată Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax