Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Până în 12 septembrie: CONTROALE la şcolile din Alba. Comisii mixte Prefectură-DSP-IŞJ verifică standardele sanitare

Publicat

Unităţile de învăţământ din judeţul Alba au intrat în vizorul autorităţilor, pentru verificarea condiţiilor ingienico-sanitare, înainte de începerea anului şcolar. În perioada 1-12 septembrie, echipe formate din reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului – Judeţul Alba, Direcţiei de Sănătate Publică şi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean verifică dacă şcolile se încadrează în standardele normale de funcţionare din punct de vedere sanitar.

Sunt urmărite condiţiile igienico – sanitare, dar şi documentaţiile, autorizaţiile sanitare.

„Instituţia Prefectului – Judeţul Alba a constituit echipe mixte, aşa cum face în fiecare an înainte de începerea anului şcolar, pentru a verifica situaţia unităţilor de învăţământ şi a modului în care acestea îşi primesc elevii în prima zi de şcoală. Ne aşteptăm ca anul acesta să fie mai puţine unităţi fără autorizaţii sanitare. Şi acesta, datorită verificărilor din anii precedenţi, cât şi pentru că în mediul rural autorităţile locale au investit fonduri.

Există apă curentă în cele mai multe localităţi, lucru ce ajută la obţinerea autorizaţiei sanitare.

Conducerile unităţilor şcolare au obligaţia ca la fiecare început de an şcolar să asigure condiţiile igienico – sanitar corespunzătoare începerii activităţii. Eu îmi doresc ca anul şcolar să debuteze sub auspicii optime, de aceea întreprindem aceste verificări, care au ca obiectiv final asigurarea unui climat pozitiv şi sănătos pentru elevi”, a declarat prefectul Gheorghe Feneşer.

În judeţul Alba funcţionează peste unităţi de învăţământ, un sfert din acestea nefiind autorizate sanitar, în principal din cauza lipsei apei curente. Aproximativ 54.000 de elevi sunt aşteptaţi să înceapă din nou şcoala, din 15 septembrie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax