Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Până în 2015, toate mașinile vor trebui dotate cu sistem de apelare automată la serviciul de urgență, în caz de accident

Publicat

Până în anul 2015, toate mașinile din UE, dar și din statele care nu sunt membre vor trebui să aibă un dispozitiv ce va permite apel automat la serviciile de urgenţă, în cazul producerii unui accident. Este vorba despre Sistemul eCall, de alertare a numărului european de urgenţă 112, ce va fi amplasat în autovehicul.

Oficialii europeni solicită statelor membre să se asigure că operatorii rețelelor de telefonie mobilă își modernizează infrastructura astfel încât apelurile de acest tip să fie transmise în mod eficient serviciilor de urgenţă.

În cazul în care senzorii din interiorul mașinii detectează un impact puternic, sistemul eCall se declanșează automat şi apelează numărul de urgenţă 112, stabilește o legătură telefonică cu centrul corespunzător de preluare a apelurilor de urgență și transmite serviciilor de salvare detalii despre accident, inclusiv ora la care acesta a avut loc, poziția exactă a mașinii accidentate și direcția deplasării. Apelul eCall poate fi declanșat și manual, prin simpla apăsare a unui buton din interiorul mașinii, de exemplu de către un martor la un accident grav.

Potrivit estimărilor, această tehnologie asigură sosirea echipelor de salvare cu aproximativ 40 la sută mai repede n zonele urbane și cu 50 la sută în zonele rurale. Utilizat la scară largă, serviciul eCall va contribui în fiecare an la salvarea a sute de vieți omenești în Europa și la reducerea gravității rănilor și traumatismelor în zeci de mii de cazuri. Întrucât introducerea voluntară a sistemului s-a dovedit a fi inutilă, Comisia Europeană a decis ca sistemul eCall să devină obligatoriu.

Foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax