Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Până în 5 iunie, ONG-urile din județ pot aplica pentru finanțări din Fondul pentru Cultură al Fundației Comunitare Alba

Publicat

Fundaţia Comunitară Alba a lansat de curând concursul de finanțare, din Fondul pentru Cultură al fundației, a proiectelor unor ONG-uri din județul nostru, fiind prima organizație neguvernamentală din Alba care și-a dezvoltat un fond propriu de cultură din care acordă granturi. Inițiativa Fundației Comunitare Alba are ca parteneri Asociația pentru Relații Comunitare, Fundația pentru Parteneriat, Fundația PACT și beneficiază de sprijinul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia.

Fondul pentru Cultură este un fond permanent al Fundației Comunitare Alba, iar în acest an are o valoare totală de 10.000 lei, din care vor fi acordate granturi cu o valoare maximă de 2.000 lei fiecare. Primii beneficiari ai Fondului pentru Cultură vor fi organizațiile neguvernamentale din județul Alba, singurele eligibile să participe la concursul de finanțare, dar beneficiarul final este în fapt comunitatea locală, care prin Fondul pentru Cultură va primi un sprijin financiar necesar pentru dezvoltarea de initiațive și implementarea unor proiecte culturale cu impact.

ONG-urile pot aplica pentru finanțare având și parteneri instituționali sau business, contribuind în acest fel la dezvoltarea comunității din punct de vedere cultural prin dezvoltarea de inițiative și parteneriate în acest domeniu și implementarea unor proiecte cu impact. Prin finanțările oferite în cadrul Fondului pentru Cultură, Fundația Comunitară Alba contribuie în mod efectiv la creșterea capacității ONG-urilor câștigătoare ale granturilor de a implementa proiecte culturale și de a asigura, în acest fel, experiența de succes necesară pentru dezvoltarea de noi inițiative.

ONG-urile pot trimite aplicaţiile la adresa contact@fundatiacomunitaraalba.ro până cel mai târziu la data de 5 iunie 2013. Ghidul de finanțare și formularul aplicației pot fi descărcate de pe site-ul cultura.fundatiacomunitaraalba.ro.

Pentru a se asigura că vor fi finanțate cele mai bune proiecte, Fundația Comunitară Alba a constituit un comitet de selecție a proiectelor, format din specialiști și reprezentanți ai fundației: Gabriel Rustoiu (directorul MNU), conf.univ.dr. Diana Câmpan (Universitatea “1 Decembrie 1918”), Dana Zecheru (director Direcția Județeană a Arhivelor Naționale Alba), artistul plastic Cosmin Mureșan și Dorin Sava, directorul executiv al fundației.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax