Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Până în luna mai, „Cultura şi specificul şcolii” la Şcoala Gimnazială Ciugud. Concurs de creaţie literară şi plastică, simpozion pentru cadrele didactice

Publicat

elevi

elevi, profesori Şcoala Gimnazială Ciugud, în parteneriat cu Primăria comunei Ciugud, Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba şi Casa Corpului Didactic Alba derulează până în luna mai proiectul „Cultura şi specificul şcolii”. Proiectul are două secţiuni respectiv un concurs pentru elevi cu tema ”Lumea din şcoala mea”, cu secţiunile creaţie literară şi plastică, dar şi un simpozion pentru cadrele didactice cu tema ”Cultura şcolii – modalitate de promovare a instituţiilor din învăţământul preuniversitar”.

Înscrierea la concurs se face prin completarea fişei de înscriere, a acordului de parteneriat şi a lucrărilor, până la data de 28 februarie 2015, pe adresa de e-mail: cultura_scolii@yahoo.com.

Nu se percepe taxă de participare. Mai multe amănunte despre regulamentul de participare şi condiţiile de înscriere se pot găsi pe site-ul şcolii.

„Cultura organizaţională a unei şcoli este formată din valorile, atitudinile, credinţele, normele, tradiţiile şi obiceiurile formate de-a lungul timpului într-o unitate şcolară şi care se transmit din generaţie în generaţie celor care fac parte din instituţia şcolară”, transmit organizatorii.

Cultura şcolii este influenţată de mediul social fapt care îi condiţionează comportamentul şi activităţile desfăşurate. Cadrele didactice ale Şcolii Gimnaziale Ciugud derulează acest proiect, tocmai pentru a se autocunoaşte şi a se face cunoscuţi în judeţul nostru şi în ţară.

Obiectivul general al proiectului este cunoaşterea culturii şcolilor din judeţul Alba şi afirmarea acestora la nivel judeţean, precum şi stimularea implicării cadrelor didactice şi a elevilor în popularizarea culturii şcolilor din care fac parte.

Obiectivele specifice pe care şi le-au propus organizatorii proiectului sunt promovarea şcolilor din judeţul Alba; îmbunătăţirea imaginii şcolilor în cadrul comunităţilor din care fac parte; stimularea creativităţii elevilor şi cadrelor didactice din judeţul Alba. Grupul ţintă vizat este reprezentat de elevii claselor P-VIII şi cadrele didactice din învăţământul preuniversitar din judeţul Alba şi din ţară.

Orice încercare de perfecţionare a activităţilor şcolare trebuie să pornească de la cunoaşterea culturii şcolii aşa cum se manifestă ea la nivelul managerilor, al profesorilor şi al elevilor.

Cunoaşterea culturii şcolii participă la satisfacerea a două nevoi ale organizaţiei: adaptarea la mediul extern şi integrarea internă.

Cultura organizaţiei şcolare, prin sistemul de valori cultivat şi normele promulgate, poate influenţa relaţiile cu mediul extern organizaţiei, comunitatea locală etc., dar şi procesul de integrare şi socializare a personalului său, profesori, elevi, poate legitima statusuri şi roluri, poate influenţa distribuţia puterii, sistemul de promovare, recompensare şi sancţionare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax