Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Până la 1.000 de lei amendă pentru cei care care fotografiază buletinul de vot. BEC, hotărâre pentru toate secțiile de votare

Publicat

Până la 1.000 de lei amendă pentru cei care care fotografiază buletinul de vot. Alegătorii care fotografiază sau filmează buletinele de vot, prin orice mijloace, riscă să fie sancționați cu amendă de la 600 la 1.000 de lei. Biroul Electoral Central a adoptat marți, 4 iunie, o hotărâre privind unele măsuri de conștientizare a interdicției alegătorilor de a fotografia sau filma, prin orice mijloace, buletinul de vot.

Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat marți, 4 iunie, hotărârea nr. 198H privind unele măsuri de conștientizare asupra interdicției alegătorilor de a fotografia sau filma prin orice mijloace buletinul de vot.

Mai exact, BEC a aprobat modelul unui afiș care va fi tipărit și afișat în toate secțiile de votare din țară și străinătate.

Afișul transmite următorul mesaj: „ATENȚIE! Fotografierea sau filmarea prin orice mijlocace a buletinului de vot este interzisă și constituie contravenție”.

Până la 1.000 de lei amendă pentru cei care care fotografiază buletinul de vot

Potrivit art. 108 lit. o) din Legea nr. 115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, constituie contravenție „nerespectarea dispoziţiilor art. 90 privind prezenţa altor persoane în cabina de vot, precum şi fotografierea sau filmarea prin orice mijloace a buletinului de vot de către alegători în timpul exercitării dreptului de vot”.

Potrivit art. 109 din același act normativ, fapta se sancționează cu amendă de la 600 de lei la 1.000 de lei.

Interzicerea fotografierii buletinului de vot are ca scop combaterea frauderi electorale, în special sub forma acordării de foloase în schimbul votului. Au existat cazuri în care alegătorii primeau o sumă de bani dacă prezentau dovada foto că au votat un anumit candidat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax