Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Până pe 24 martie, toate județele trebuie să elaboreze un nou BUGET de RĂZBOI, valabil în perioada 2014-2017

Publicat

Ministerul de Finanţe a dat termen, ca până în data de 24 martie, ministerele, autorităţile centrale şi administraţiile finanţelor publice judeţene să elaboreze un nou buget de stat pentru război, care va fi valabil în perioada 2014-2017. Data finalizării lucrărilor referitoare la elaborarea proiectului bugetului de stat pentru război este 16 mai.

Ministerul Finanțelor a solicitat toate datele necesare pentru realizarea unui nou proiect de buget pentru război pentru următorii patru ani. Ministru delegat pentru Buget, Liviu Voinea a anunțat că s-au trimis adrese către toate autoritățile județene cu privire la realizarea bugetului pentru război.

Informaţiile privind constituirea noului buget pentru război au apărut în perioada în care a luat amploare conflictul din Ucraina. Reprezentanţii Ministerului Finanţelor Publice au explicat că este vorba de un „buget ipotetic”, care nu face parte din bugetul general consolidat.

Noul proiect al bugetului pentru război, valabil în perioada 2014- 2017, va fi prezentat Consiliului Suprem de Apărare a Ţării. Bugetul trebuie refăcut o dată la patru ani.

Proiectul bugetului de stat pentru război este elaborat de către Ministerul Finanţelor Publice potrivit art.10 din Legea 477/2003 privind pregătirea economiei naţionale şi a teritoriului pentru apărare.

Clarificările vin după ce, în presa centrală şi locală, au apărut informaţii potrivit cărora mai multe judeţe trebuie să se mobilizeze pentru întocmirea unor bugete de război, în contextul accentuării tensiunilor din Crimeea.Reprezentantii Ministerului Finantelor spun ca este vorba de o simulare, iar bugetul de razboi este realizat din patru in patru ani.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax