Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Papa Francisc, fascinat de frumusețea Transilvaniei, după ce a fost nevoit să o traverseze cu mașina din cauza vremii

Publicat

p

Papa Francisc s-a arătat fascinat de frumuseţea Transilvaniei, pe care a fost nevoit să o traverseze cu maşina, din cauza vremii. După ce a ajuns la Vatican, Papa Francisc a lăudat peisajele minunate din ţara noastră: “Am luat contact cu realitatea”, a spus Sfântul Părinte, după ce a mulţumit ploii pentru că a fost nevoit să circule cu maşina şi nu cu elicopterul, aşa cum era prevăzut.

“Din cauza vremii ieri a trebuit să merg cu maşina. Aşa am văzut un peisaj splendid, cum n-am mai văzut niciodată în viaţa mea. Am traversat toată Transilvania. E o frumuseţe, n-am mai văzut niciodată ceva atât de minunat. Un lucru frumos, frumos, frumos călătoria în această ţară.”

Suveranul Pontif nu a uitat şi de comunitate de români din Italia, peste un milion, iar gândul său s-a îndreptat spre familiile nevoite să îndure despărţirea:

“Mă face să mă gândesc la dragostea de familie pentru că ruperea în 2, în 3 nu e un lucru bun. Există mereu nostalgia de a se regăsi. Când sunt despărţiţi nimic nu lipseşte mai mult dintr-o familie decât iubirea. Dar de ce pleacă? Nu pentru a se plimba, ci de nevoie” a spus Papa Francisc.

Acesta a amintit şi de întâlnirea cu Patriarhul Daniel, pe care l-a numit “frate”.

Papa Francisc: “Aveţi un mare patriarh . E un om cu inima mare, un erudit. Cunoaşte mistica părintelui din deşert, mistica spirituală. A studiat în Germania şi este un om de rugăciune, e uşor să te apropii de el. E uşor să te împrieteneşti cu Daniel. Îl simt ca pe un frate şi noi am vorbit ca fraţii.”

Iar la final, Sanctitatea Sa a făcut o analiză scurtă a scenei politice pe plan mondial, care este măcinată de o boală cruntă.

Finalul vizitei în România a fost marcat şi de un mesaj postat de Papa Francisc pe Twitter în limba romană. “Fecioarei Maria vă încredințez pe voi toți și mă rog pentru că ea să vă călăuzească pe calea credinței.”, este mesajul transmis Suveranul Pontif.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax