Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Papa Francisc, invitat oficial la Blaj, de către Cardinalul Lucian. Suveranul Pontif ar putea ajunge în România anul viitor

Publicat

Papa Francisc a fost invitat de către cardinalul Lucian să viziteze Blajul, anul viitor. Este vorba despre o invitaţie oficială, în numele Sinodului. Reamintim că anul viitor România aniversează 100 de ani de la Marea Unire.

„Anul viitor, sperăm să avem și o slujbă de beatificare a celor șapte episcopi martiri și sperăm, de asemenea, din tot sufletul ca Papa Francisc să celebreze acest moment. Ne-am bucura să fie la Blaj, pe Câmpia Libertății. Sigur, asta e dorința noastră, ne rugăm pentru asta și sperăm din tot sufletul”, a declarat, miercuri, la Alba Iulia, pentru AGERPRES, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore din Blaj, Claudiu.

Posibila vizită a Suveranului Pontif de anul viitor, în România, ar putea coincide cu evenimentul de beatificare a șapte episcopi ai Bisericii Greco-Catolice din țara noastră care au murit în închisorile comuniste.

Cei șapte episcopi martiri sunt Valeriu Traian Frențiu, Iuliu Hossu, Alexandru Rusu, Ioan Bălan, Ioan Suciu, Vasile Aftenie și Tit Liviu Chinezu.

Reamintim că prima vizită a unui Papă în România a fost în mai 1999. Atunci a fost în ţara noastră Papa Ioan Paul al II-lea.

Episcopii romano-catolici și greco-catolici din România i-au transmis încă din toamna trecută Suveranului Pontif o invitație oficială de a veni în țara noastră. Apoi, câțiva episcopi l-au invitat și personal pe Papa în diecezele și eparhiile pe care le păstoresc, pentru a vizita comunități semnificative și locuri de pelerinaj, printre care şi Blaj, potrivit bru.ro.

În cadrul întâlnirii dintre Nunțiul Apostolic și Episcopii catolici, Mons. Muary Buendìa le-a transmis acestora că Sfântul Părinte dorește să vină în țara noastră, într-o vizită pusă sub semnul unității.

surse: agerpres.ro, bru.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax