Connect with us
Publicitate

BLAJ

PAPA FRANCISC la BLAJ: Noi detalii din programul Suveranului Pontif. Când începe liturghia pe Câmpia Libertăţii

Publicat

papa

Vaticanul a publicat noi detalii legate de programul vizitei Papei Francisc în România. Au fost anunţate orele la care vor avea loc oficiile religioase sau întâlnirile Sfântului Părinte în țara noastră.

Pe 2 iunie, la Blaj, liturghia de beatificare a celor șapte Episcopi greco-catolici martiri, de pe Câmpia Libertății, va începe la ora 11.00, în timp ce întâlnirea cu comunitatea rromă se va desfășura de la ora 15.45. Suveranul Pontif va părăsi Blajul în jurul orei 16.35.

Vezi şi Site oficial dedicat vizitei Sfântului Părinte Papa Francisc la Blaj, lansat de Biserica Română Unită cu Roma

Conform Sălii de presă a Vaticanului, duminică 2 iunie, Papa Francisc va pleca, cu avionul, de la București spre Sibiu, la ora 9.00. La ora 9.40, Suveranul Pontif va sosi la Aeroportul Sibiu, de unde va fi transferat, cu elicopterul, la Blaj.

 De la ora 11.00, pe Câmpia Libertății, va avea loc Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie cu beatificarea celor șapte Episcopi greco-catolici martiri, acolo unde Sfântul Părinte va susține o predică și va recita rugăciunea Regina Coeli. După evenimentul de pe Câmpia Libertății, Pontiful Roman va lua, la ora 13.25, prânzul împreună cu suita papală, iar de la ora 15.45 se va întâlni cu comunitatea rromă din oraș, unde este programat și salutul Sfântului Părinte. Papa Francisc va pleca din Blaj la ora 16.35 în direcția Sibiu, de unde, la ora 17.30, avionul papal va decola spre Roma.

Accesul pelerinilor pe Câmpia Libertății va fi permis, în data de 2 iunie, în intervalul orar 6.00 – 10.00. Pentru evitarea aglomerației, se recomandă sosirea din timp a pelerinilor. Accesul se va face pe baza biletului gratuit, nominal și a actului de identitate, în urma unui control de securitate. Totodată este interzis accesul cu animale de companie. Sunt permise, în schimb, mai multe obiecte utile pelerinilor. Aceștia pot avea asupra lor apă în sticlă de plastic, scaun pliabil, umbrelă, rucsac mic, sandwich-uri, iar în cazul copiilor sub trei ani este permis accesul în cărucior. În ceea ce privește vestimentația, accesul pe Câmpia Libertății se va permite într-o ținută decentă, în conformitate cu solemnitatea evenimentului (de ex: purtarea unei vestimentații care să acopere umerii și genunchii). Organizatorii au anunțat că vor reveni și cu alte informații utile pentru pelerini, în măsura în care acestea pot fi făcute publice.

Nicu Goga

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax