Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Papa Francisc, mesaj pentru credincioșii catolici, în prima zi din Postul Mare

Publicat

papa

Papa Francisc a marcat Miercurea Cenuşii, prima zi din Postul Mare – perioadă ce precede Paştele, în timpul căreia credincioşii catolici sunt îndemnaţi să ţină post şi să facă penitenţă, lansând un avertisment la adresa acelor persoane care seamănă „neîncredere” informează AFP.

„Este trist să constaţi felul în care, în faţa vicisitudinilor zilnice, profitând de suferinţă şi de nesiguranţă, se ridică voci care nu ştiu decât să semene neîncredere”, a transmis suveranul pontif în timpul unei slujbe pe care a oficiat-o în bazilica Sfânta Sabina din Roma.

Papa Francisc a adăugat că roadele neîncrederii sunt apatia şi resemnarea. „Postul Mare este o perioadă preţioasă pentru alungarea acestor sentimente, ca şi a altor tentaţii”, a mai spus liderul de la Vatican.

La finalul slujbei, papa Francisc a executat ritualul impunerii cenuşii, desenând o cruce pe fruntea credincioşilor, ce simbolizează caracterul perisabil al vieţii umane.

Miercurea Cenuşii marchează începutul Postului Mare, perioadă de 40 zile înainte de Paşte – o sărbătoare mobilă în calendarul creştin, care va fi celebrată în acest an de credincioşii catolici pe 1 aprilie.

sursa: agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax