Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Parada Militară din 1 Decembrie a fost ANULATĂ. Orban: Ziua Națională a României va fi sărbătorită conform regulilor anti- COVID

Publicat

parada

În anul 2020, parada militară care se organiza, prin tradiție, de Ziua Națională a României, nu se va mai desfășura, a anunțat premierul Ludovic Orban. Șeful Guvernului a spus că se renunță la parada din ziua de 1 Decembrie pentru a preveni înmulțirea cazurilor de infectare cu coronavirus.

Ludovic Orban a explicat că, dacă nu se mai ține parada militară, nici locuitorii Capitalei nu se vor mai îmbulzi ca să asiste la ea și, astfel, se vor elimina o serie de riscuri sanitare.

Orban: Fără petreceri de Revelion. Românii pot să meargă de Anul Nou în stațiuni, dar nu vor putea organiza petreceri private

Premierul a anunţat că anul acesta, Ziua Naţională se va sărbători cu respectarea regulilor de protecţie sanitară, iar parada militară nu va avea loc, informează Agerpres.

Ludovic Orban a precizat că Ziua Naţională va fi sărbătorită conform regulilor anti-COVID, iar numărul maxim care pot participa la un eveniment este 50.

”Normal că vom sărbători Ziua Naţională, dar vor fi respectate toate regulile de protecţie sanitară (…) Cu siguranţă nu va mai fi acea paradă. Cu siguranţă, nemaifiind parada, nu va mai exista motiv ca oamenii să asiste la paradă. Va fi o sărbătorire în condiţii mult mai stricte, care să ţină cont de numărul maxim de persoane în spaţiu deschis care pot să participe la un eveniment, 50 de persoane. Sunt reguli pe care le vom respecta cu stricteţe.”

Întrebat de jurnalişti dacă va fi organizată o paradă transmisă online, fără participarea oamenilor, Orban a precizat că o decizie va fi luată în jurul datei de 14 noiembrie.

”Obiectivul nostru este să reducem numărul de persoane care contractează acest virus pervers. Vom vedea condiţiile concrete. Cel mai probabil, vom reglementa în Hotărârea de Guvern prin care vom prelungi starea de alertă, care va fi adoptată în jurul datei de 14 noiembrie”, a mai spus premierul Ludovic Orban.

Citește și MESAJE de ZIUA NAȚIONALĂ pentru toți românii. Felicitări și urări din inimă de român de 1 Decembrie 2020

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax