Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Parada nocturnă cu torțe a trupelor de romani și daci a încheiat prima zi a Festivalului Roman Apulum

Publicat

YouTube video

Prima zi a Festivalului Roman Apulum, ediția I, s-a încheiat cu o Paradă Nocturnă, la care au participat toate grupurile de reconstituire istorică invitate la eveniment: Legiunea a XIII-a Gemina de la Apulum, Lupii de Fier ai Apoulonului, tracii din Plovdiv, Nimfele Dacice de la Porolissum, Terra Dacica Aeterna de la Napoca, Cohors III, dacii liberi și sarmații de la Porolissum și gladiatorii de la Napoca.

În deschiderea paradei, tracii din Plovdiv Bulgaria au oficiat un ritual ancestral de oferire de ofrande către zei. Aceștia au citit o rugăciune, după care au reconstituit simbolic un sacrificiu uman, bând din sângele celui jertfit și spălându-și fața, pentru a-i prelua puterile și a le transmite divinității.

Festivalul Roman Apulum continuă duminică cu teatru, întreceri și lupte daco-romane, Pankration Pontikon – Lupta Totală și deznodămîntul războiului daco-roman, început sâmbătă.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax