Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Paradisul ochiurilor de apă din Roşia Montană. Tăul Brazi – atracţie pentru turiştii pasionaţi de sălbaticia naturii

Publicat

Roșia Montană este înconjurată de ape și stânci ce evidenţiază frumuseţea naturală a locurilor. Pornind din centrul istoric al comunei, pe Aleea Brazi, o stradă îngustă, așa cum de altfel sunt toate străzile din Roșia Montană, turiștii ajung în zona ochiurilor de apă: Tăul Brazi, Tăul Anghel și Tăul  Mare.

Tăul Brazi este un loc de popas amenajat pentru turiști, lângă o pădure de brazi – de unde-i provine şi numele.

De aici se deschide o priveliște frumoasă şi sălbatică, spre dealurile din jur. Lângă tău sunt amplasate băncuțe și mese care par că te cheamă la un popas în mijlocul naturii. Aici există și un bar unde se servesc băuturi și un spațiu special amenajat pentru cei care doresc să se bucure de gustul unui grătar.

În zonă se mai poate practica pescuitul sportiv sau turiştii se pot plimba pe lac cu hidrobiciclete. În fiecare duminică, Tăul Brazi este înconjurat de o mulțime de oameni, care nu sunt doar din Roșia Montană.

Atât Tăul Brazi, cât și Tăul Anghel sunt zone protejate, ce nu vor fi afectate de eventualele investiţii miniere din apropiere. Mai mult, vor fi amenajate şi alte căi de acces, spre Tăul Mare, care se află la cea mai înaltă altitudine, de 930 metri.

Mădălina TOMA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax