Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Parlamentarii au revenit la muncă. Vezi iniţiativele legislative care urmează să fie votate

Publicat

Parlamentul îşi reia activitatea luni, când se deschide a doua sesiune ordinară din acest an. Aceasta debutează la ambele Camere, cu mai multe restanţe legislative.

La Camera Deputaţilor din sesiunea anterioară au rămas 182 de proiecte legislative care nu au fost dezbătute în plen şi 52 care se află la votul final. De asemenea, la comisii, în proces legislativ din sesiunea anterioară există peste 400 de iniţiative. Printre întârzieri se numără Legea statutului minorităţilor naţionale, reducerea TVA la 5% pentru produsele de bază şi neimpozitarea veniturilor sub 2.000 de lei, Legea câinilor fără stăpân, precum şi Legea serviciilor sociale.

La Senat există pe agendă peste 300 de legi. Printre acestea se numără propunerile privind împărţirea administrativ-teritorială a ţării, ratificarea acordurilor între Guvernul României şi Guvernul Republicii Arabe Siriene privind cooperarea în prevenirea şi combaterea criminalităţii organizate, extrădarea între cele două state şi transferarea persoanelor condamnate în vederea executării pedepselor privative de libertate.

Tot pentru actuala sesiune parlamentară vor intra în dezbaterea Camerei superioare a Parlamentului iniţiative precum cele referitoare la alocarea unui elicopter pentru SMURD în fiecare regiune de dezvoltare a României, reglementarea activităţii de picnic, a celei de lobby, marketingul substituenţilor de lapte matern.

Activitatea parlamentară se va concentra în această sesiune şi pe lucrările Comisiei pentru modificarea Constituţiei, deoarece se doreşte reducerea numărului de parlamentari şi alegerea lor într-un singur tur de scrutin.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax